Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини ИТ светът през юни

Футболни бизнес анализи (2)

Системата Kick It & Qlik It предоставя на всеки фен цялата информация от която се нуждае

от Надя Кръстева, 09 юни 2010 0 4844 прочитания,
Дни преди старта на световното първенство по футбол, доставчикът на системи за бизнес анализи QlikTech пусна безплатно приложение за феновете на популярната спортна игра. Системата Kick It & Qlik It World Football Fan App ще предостави на всеки запалянко, огромно количество статистическа информация. С нейна помощ всеки може да се запознае с историята на шампионата през последните 80 години, да се задълбочи в исторически факти и малко известни подробности.
Приложението е достъпно в Интернет, включително и от мобилни устройства.
Данните за Kick It & Qlik It предоставя агенцията Infostrada Sports, която събира, анализира и разпространява информация за различни спортни събития. Информацията за първенството ще се обновява на всеки 60 минути в продължение на един месец. Стартът е на 11 юни.

Впрочем технологиите за бизнес анализи, се ценят в спортните среди. В квалификациите за Световната купа по футбол 2010 треньорите на отборите използваха информационна система наречена Castrol Performance Index. Решението поддържа рейтинг на футболистите според резултативността на тяхната игра. Създаването на тази система бе одобрено от  ФИФА, а финансирането и бе осигурено от един от най-крупните нефтохимични концерни в света - BP Lubricants Inc., който е собственик и на марката моторни масла Castrol. Повече за това решение, можете да прочетете тук.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Футболни бизнес анализи (2)"    

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов