Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Актуални проекти

Дрони ще обслужват ж.п. транспорта в UK

от Надя Кръстева, 10 декември 2014 0 3556 прочитания,

Компанията Network Rail, оператор на железопътната мрежа във Великобритания, ще ползва безпилотни устройства, с цел да подобри обслужването на пътищата и производителността на работа на работниците по ремонтите.

влак


Network Rail осъществява един от най-крупните в света проекти за компютризация на железопътната мрежа, наречен Offering Rail Better Information Services (ORBIS).

Един от етапите на проекта е съставяне на подробна цифрова карта на базата на 3D снимки с висока резолюция. Такава карта ще позволи по-бързо да се изпраща персонал за ремонт на пътя, считат в компанията. В първата версия на системата са се използвали данни от аерофотоснимки, направени за целите на друг държавен проект. В компанията възнамеряват да приложат дрони, за да осигурят по-честото обновяване на картата.

Според ръководителите на проекта ORBIS, налице са някои юридически проблеми, които пречат на въвеждането на безпилотните устройства, но все пак се планира те да бъдат включени в действие до края на 2015 г. Производител на дроните още не е избран ще трябват апарати, снабдени не само с цифрови камери, но и с лазерни далекомери.

Прочетете още: Пазарът на интелектуални системи - над $1 трилион до 2019

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов