“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

Ќовини јнализи

Ѕългарски€т »“ сектор Ц в центъра на международните новини

”спехите на родната »“ индустри€ не остават незабел€зани от анализаторите по света

от Ќад€  ръстева, 17 декември 2014 0 7573 прочитани€,

тенденц舓Ѕългари€ е сред най-бедните страни от ≈—, но усили€та и в »“ сектора започват да нос€т възвръщаемост. Ќай-бързо развиващата се българска »“ компани€ (Mnemonica) отчита ръст на приходите от над 300% през последните 5 години. ѕоследната година отбел€за началото на “јмериканската мечта” за един български стартъп (“елерик) основан в общежитие , който бе купен за $260 млн. от компани€ от —јў – забележителен успех за локални€ пазар. » това не е всичко – Ѕългари€ поддържа високо конкурентно ниво в аутсорсинга с HP, IBM, Microsoft, Oracle, VMWare и SAP, които отчитат двуцифрен ръст на своите операции в страната”. — тези данни започва обширна стати€ на вли€телни€ информационен ресурс ZDNet, публикувана вчера под интригуващото заглавие “ огато трудната истори€ се превърне в актив: Ѕългари€ планира да бъде основна сила в технологиите” (When a tough history becomes your asset: Bulgaria's plan to be a major force in technology)

—тати€та привежда данни от представеното в началото на този месец, проучване на Ѕј— ќћ за състо€нието на софтуерната индустри€ у нас и цитира изказвани€ на редица видни представители на български€ »“ бранш.   

“ѕрез миналата година, 20 хил. »“ професионалисти в страната са работили за аутсорсинг индустри€та, като се очаква този брой да расте. Ќ€колко анализатори на аутсорсинг индустри€та препоръчват страната заради нейните способни и мотивирани разработчици. Ѕългари€ е единствената ≈вропейска страна, ко€то попада в “ќѕ 10 на подготвени€ от AT Kearney рейтинг на най-добрите дестинации за аутсорсинг Global Services Location Index”, се казва в публикаци€та на ZDNet.

ќптимистичните данни за развитието на български€ »“ сектор, бързо се разпространиха в новинарски сайтове, на партньорите на ZDNet в други страни по света. Ќапример руското издание Tadvisor, публикува стати€та почти без съкращени€ и под заглавието “«ащо SAP и Luxoft откриха центрове за разработка в Ѕългар舓 (ѕочему SAP и Luxoft открыли центры разработки в Ѕолгарии)ѕрочетете още: —офтуерни€т бизнес - 1,74% от Ѕ¬ѕ на Ѕългари€

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

ѕолезни страници
    «а нас | јудитори€ | –еклама |  онтакти | ќбщи услови€ |
    ƒействителни собственици на насто€щото издание са »во √еоргиев ѕрокопиев и “еодор »ванов «ахов