“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

Ќовини »стори€

»збрани цитати от Ѕил √ейтс, който навърши 60 години

от Ќад€  ръстева, 29 октомври 2015 0 4513 прочитани€,

¬чера, на 28 октомври, Ѕил √ейтс навърши 60 години. Ќ€ма нужда да напомн€ме кой е той – съосновател и дългогодишен CEO на Microsoft и филантроп, развиващ активна благотворителна дейност, почетен член на British Computer Society от 1994 г., една от 100-те най-вли€телни личности на 20-ти век според сп. Time, рицар на ќрдена на Ѕританската »мпери€ през 2005 г. —поред Forbes, √ейтс е на 7-мо м€сто в класаци€та за най-могъщите личности на света към момента.

Ѕил √ейтс, Microsoft

Ѕил √ейтс

ѕрочетете още: ƒа поздравим рожденика: Microsoft стана на 40


ѕо повод на юбиле€ на Ѕил √ейтс припомн€ме н€колко от най-интересните негови изказвани€ през годините.   

януари 1976 г, в „ќтворено писмо до любителите“ по повод пиратстване на Altair BASIC …
 „ћнозинството от любителите тр€бва да са на€сно, че повечето от вас всъщност крадат софтуер, - пише в писмото. - [¬€рвате, че] хардуерът е нещо, за което се заплаща, а софтуерът тр€бва да се сподел€.  ого го е грижа, че тези, които са работили над него, също тр€бва да получават заплата? … Ќищо не може да ме зарадва толкова, колкото това да мога да наема 10 програмисти и да удав€ пазара на любителите с добър софтуер“.

1995 г., цитат от книгата “Ѕизнес със скоростта на мисълта”
"јз имам просто, но силно верую. Ќачинът на събиране, обработка и използване на информаци€та предопредел€ дали ще спечелите, или ще загубите."

Ќоември 2004, в изказване на »“ форум в  опенхаген …
"ѕриродата на компютърните технологии прави така, че за потребителите е ц€ло предизвикателство да управл€ват сложните системи и в този смисъл – своите собствени технологични инвестиции. Ќие сме решени на един нов подход, който вгражда оперативните познани€ вътре в самите приложени€ и по този начин на потребител€ се дава възможност да редуцира сложността на системите. ѕо-добрите средства за управление ще позвол€т на администраторите да изпълн€ват повече задачи, да ъпдейтват системите с пачове по-автоматизирано и по-бързо. ¬ този смисъл подобреното администриране се превърна в изключително важен приоритет за Microsoft и по-конкретно нейното поделение за бизнес-софтуер”.

Ќоември 2010 г, в интервю за Financial Times …
“Ќе, не съм аскет. »мам луксозен офис и чудесна къща, така че не се лишавам от скъпи неща. ѕросто излиза, че н€мам скъпо хоби”

“¬същност, ако правиш добър програмен продукт, бизнесът не е чак толкова сложен. Ѕизнесът е нещо доста просто – стараеш се и получаваш повече отколкото харчиш”.

ћарт 2014, на конференци€та The American Enterprise Institute, проведена в Ќю …орк …
“ѕрез следващите 20 години много професии ще изчезнат и рол€та на хората ще изпълн€ват ботове. ѕрограмната зам€на на човешките професии, от типа на шофьор, сервитьор и медицинска сестра, наближава. — времето технологиите ще намал€т бро€ на щатните позиции за много работни места, особено в сфери изискващи по-малка квалификаци€. —лед 20 години търсенето на кадри в много сфери на труда ще е по-малко. —трува ми се, че хората за сега не разбират това”.

януари 2015, в сеси€ Ask Me Anything (“ѕопитай ме каквото и да е”), организирана от платформата Reddit …
“ѕрез следващите 30 години прогресът ще е по-гол€м, от когато и да е досега. ƒори още през следващите 10 години ще бъдат почти разрешени проблемите във връзка с компютърно разпознаване на изображени€ и реч, а компютърните преводи ще станат много добри. ўе бъдат решени и редица задачи свързани с механичните роботи – например бране на плодове или преместване на пациент в болница. —лед като веднъж компютрите / роботите  достигнат ниво на което са способни да виждат и да се движат ще бъде лесно те да бъдат използвани изключително широко”.

ќще известни цитати от Ѕил √ейтс ….
“Ќай-недоволните клиенти са най-добри€ източник на идеи”.
    
“»збрах мързелив човек да свърши тежка задача. «ащото мързеливи€т човек ще намери лесен начин да € изпълни”.

“Ќе сравн€вай себе си с другите хора по света. јко правиш това, обиждаш себе си”.

“Ќа света не му пука за вашето самочувствие. —ветът очаква от вас да постигнете нещо преди вътрешно да се чувствате добри”.

„Ѕъдете мили със зубърите. »ма шанс н€кой ден да работите за т€х“.

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

ѕолезни страници
    «а нас | јудитори€ | –еклама |  онтакти | ќбщи услови€ |
    ƒействителни собственици на насто€щото издание са »во √еоргиев ѕрокопиев и “еодор »ванов «ахов