Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Технологии

Глобалният пазар на 3D принтери ще достигне $5 млрд. тази година

Средният годишен ръст на пазара в периода от 2015 до 2020 г. ще бъде 43,5%

от Надя Кръстева, 19 май 2016 0 2992 прочитания,

Според експертите от компанията Canalys в глобален мащаб през тази година приходите от продажби на 3D, материали за “печат” с тях и професионални услуги във връзка с използването им ще достигнат $4,9 млрд. 

Анализаторите очакват, че средният годишен ръст на пазара в периода от 2015 до 2020 г. ще бъде  43,5%. Така в края на прогнозирания период индустрията на 3D печата в парично изражение ще бъде на стойност $22,4 млрд. 
От гледна точка на брой продавани устройства, продажбите на тримерни принтери ще отбелязват ръст средно 67,2% годишно и през до 2020 г. ще бъдат реализирани  2,4 млн. устройства. 

3D печат

През 2015 г. доставчиците са продали не по-малко от 182 хил. на 3D принтера, което е с 37% повече отколкото в предходната година. Интересен резултат от проучването на Canalys е, че през миналата година разходите на крупните индустриални компании в тримерни принтери са отбелязали малък спад, но в същото време образователни институции са поръчали хиляди 3D принтери за обучението на своите студенти. 
Поне 38% от общите доставки на 3D принтери през миналата година са реализирани от тайванската компания XYZprinting, която запазва водещото си място в пазара. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов