Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Теория и практика

Nokia се завръща с два нови модела

Новите смартфони вероятно ще бъдат пуснати не от самата Nokia, а от финландската компания HMD Global Oy.

от Виктория Лазова, 19 юли 2016 0 3408 прочитания,

Скоро на пазара ще се появят два нови смартфона Nokia, които в момента са на етап разработка, съобщава CNews, позовавайки се на няколко англоезични и китайски ресурси. 

Според NokiaPowerUser, двата нови модела смартфони Nokia ще бъдат във високия клас. И двата разчитат на чипсета Snapdragon 820.

Единият от новите смартфони ще има дисплей с диагонал 5,5 инча, а другият - 5,2 инча. И при двата модела разделителната способност на екрана е 2К.

Прочетете още: Microsoft се отървава от марката Nokia и базовите бизнес телефони

Смартфоните ще имат стилен метален корпус и разпознаваемите фирмени характеристики на дизайна на Nokia. Те ще бъдат защитени от въздействие на прах и влага в съответствие със стандарта IP68 - аналогично на днешните флагмански смартфони Samsung Galaxy S7 и S7 Edge.

Устройствата ще работят под все още очакваната на пазара операционна система Android 7.0 Nougat, патентована като Z-Launcher System. Двата нови модела ще имат скенер за пръстов отпечатък. Очакваната цена на смартфоните е около 500 долара.

Nokia

Новите смартфони Nokia вероятно ще бъдат пуснати не от самата Nokia, а от финландската компания HMD Global Oy.

Microsoft, която придоби през 2013 г. мобилният бизнес на Nokia, продаде за 350 милиона долара бизнеса с мобилните телефони на компанията FIH Mobile (дъщерна структура на Hon Hai Technology Group, която под името Foxconn се занимава в частност със сглобяването на устройствата Apple) и младата финландска компания HMD Global Oy.

През 2015 г. Nokia заяви за намерението си да се върне на пазара на мобилни телефони. От компанията твърдят, че не планират да произвеждат самостоятелно устройства, а искат да възложат пази задача на партньор, като например Foxconn.

ЕТИКЕТИ:
Nokia

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов