Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Проучвания

IDC: 3D печатът – пазар за $35 млрд. към 2020 година

от Надя Кръстева, 17 август 2016 0 3155 прочитания,

Обемът на глобалния пазар на технологии за 3D печат към 2020 г. ще бъде над два пъти по-голям отколкото през 2016-а и ще достигне $35,4 млрд., сочат най-нови оценки на анализаторите от IDC. Според тяхната прогноза през следващите 4 години този пазар ще расте с 24,1% годишно. 

 

3D печат

Макар че почти половината от общия обем на пазара ще се формира от продажбите на 3D принтери и материали за печат, сегментите на софтуера и услугите също ще нараснат значително. Продажбите на системи за автоматизирано проектиране (CAD) ще нараснат 3 пъти през следващите 5 години. Почти толкова ще нарасне и сегментът на услугите за детайли по поръчка, които да бъдат изготвени на 3D принтери. Производителите на такива принтери ще се възползват от ръста на пазара и ще пуснат по-съвършени и евтини устройства. 
Поръчките на автомобилните компании използващи тримерен печат за бързо изготвяне на прототипи през 2016 г. ще са на стойност над $4 млрд., а аерокосмическата и военната индустрия ще похарчат за подобни цели $2,4 млрд. Като цяло 56% от средствата похарчени за технологии за 3D печат идват от сектора на дискретното производство, но по бързина на ръста в прилагането на 3D печат начело е търговската индустрия и към 2020 г. този сектор ще бъде на 4-о място сред най-активните потребители на тримерния печат.  
ЕТИКЕТИ:
проучванеIDC3D

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов