Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини ИТ сигурност

UK ще инвестира $2,3 млрд. за укрепване на киберсигурността

Британските власти си поставят за цел, страната им да бъде сред най-безопасните за бизнес места в света, със силно развита индустрия за киберсигурност и с кадри на най-високо ниво

от Надя Кръстева, 04 ноември 2016 0 6061 прочитания,

Правителството на Великобритания ще инвестира $2,3 млрд. (£1,9 млрд.)за развитие на стратегия за информационна сигурност през следващите 5 години, както и за усъвършенстване на компютърните системи за защита и за нови изследвания. Това стана ясно от изявление на финансовия министър на страната Филип Хамънд (Philip Hammond), направено по време на събитие, организирано от Microsoft в Лондон, съобщава PCWorld US

ИТ сигурност


Целта на инвестициите е UK да бъде “едно от най-безопасните места в света за правен на бизнес”, което ще се постигне с “индустрия и работна сила в сферата на киберсигурността на световно ниво”.  
“Ние ще се фокусираме върху това да повишим цената на атака срещу който и да е в UK, едновременно чрез по-силна защита и по-добри умения в сферата на циберзащитата”, казва Хамънд. 
Напоследък Великобритания отбеляза някои успехи в борбата с кибератаките, заяви финансовият министър. Например, фишнговите сайтове, разполагани в страната, сега често се ликвидират за часове, докато преди те работеха по няколко денонощия. В подразделението за киберпрестъпления на националната агенция за борба с престъпността през тази година са назначени на работа над 50 нови специалисти. 
В рамките на националната програма за киберсигурност се предвижда със съдействието на редица университети да бъде създаден изследователски институт по проблемите на киберсигурността, в който ще се търсят нови начини за защита на смартфони, таблети и ноутбуци. Институтът ще се занимава също с разработката на нови технологии, както и с финансиране на обучението на специалисти и с подкрепа на стартиращи компании разработващи средства за ИТ сигурност. Още една задача на института е да помага на учените за комерсиализиране на резултатите от техните изследвания. 
Националната стратегия за киберсигурност на UK за периода 2016-2021 г. е достъпна тук

Следете публикациите в инфоцентър “ИТ сигурност” на сайта www.cio.bg

2016: година на трансформацията в киберсигурността

Българските организации обогатяват арсенала си от мерки и технологии за защита

12 въпроса за ИТ сигурността

Защита от кибер атаки в стил Сун Дзъ

ИТ сигурността днес: Нараснали рискове и намалени бюджети

ИТ сигурността през 2015 г. – положителни тенденции и предизвикателства

Информационната сигурност - време за избор на противодействаща или превантивна стратегия

10 значими тенденции в сферата на ИТ сигурността 

Превенция на корпоративен шпионаж

Когато защитите паднат (Не ако, именно когато)

Как да приложим "Тигрови мерки" за защита на информацията?

... и много други...

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов