Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Актуални проекти

Аналитичните решения от ново поколение – отворени и самообучаващи се

На конференцията „Analytics Experience 2016" в Рим, компанията представи за първи път в Европа новите услуги SAS Visual Investigator и SAS Visual Data Mining & Machine Learning, които са част от аналитичната платформа Viya

от Надя Кръстева, 11 ноември 2016 1 4775 прочитания,

Ръстът, който се наблюдава в пазара на средствата за бизнес анализи е напълно закономерен и ще продължава, благодарение на все по-широкото използване на тези технологии от нови групи потребители и все по-интензивното натрупване на данни, които трябва да бъдат анализирани. Използването на аналитични инструменти става жизнено важно за компаниите от всички индустрии, а същевременно за да прилагат ефективно такива информационни решения, компаниите трябва да обърнат специално внимание на развитието на своята аналитична култура. Накратко, това бяха основните изводи от конференцията „Analytics Experience 2016", която бе проведена в Рим в периода 7-9 ноември. 

 
Трите дни на форума, организиран от водещият производител на софтуер за управление на данните и Business Inteligence решения - SAS, бяха изпълнени с интересни анонси демонстрации и информативни презентации, очертаващи както визията на SAS за развитието на нейното продуктово портфолио, така и актуалните тенденции в света на аналитичните решения. 

 
Визията 
Според Ранди Гард (Randy Guard), изпълнителен вицепрезидент и главен директор по маркетинга на SAS, основната цел, която компанията си поставя е да осигури на потребителите „технологична среда, която да е високопроизводителна, адаптируема и полезна в дългосрочен план”. Ключовите предимства, предоставяни от аналитичните платформи от ново поколение, според него са „скорост, подвижност и стойност” (speed, agility and value).

Randy Guard, SAS

Ранди Гард, изпълнителен вицепрезидент и главен директор по маркетинга на SAS

„Въпросът не е в това да събираме данни, а в това да ги използваме за да решаваме проблеми бързо, с помощта на адекватни решения”, каза Ранди Гард. 

 
Важна стъпка към постигането на тази цел е новата платформа SAS Viya, която осигурява на потребителите възможността да използват аналитични инструменти като услуги.

 
Според Оливър Шанбенбергер (Oliver Schabenberger), изпълнителен вицепрезидент и CTO на компанията, SAS Viya е създадена и се развива с отчитане на породените от облачния модел промени в технологичната среда, както и на „следващите големи теми” в света на ИТ - изкуствен интелект и машинно обучение”. 
„Платформата SAS Viya е отворена, унифицирана, мощна и приложима в облака (open, unified, cloud-ready)”, обобщи главният технологичен директор на SAS. 

 

Oliver Schabenberger, SAS

Оливър Шанбенбергер (вляво), изпълнителен вицепрезидент и CTO на SAS 

По отношение на изброените характеристики Оливър Шанбенбергер поясни, че платформата може да взаимодейства както с аналитични приложения на SAS, така и с приложения създадени от трети страни благодарение на разработените отворени интерфейси (API) за Python, Lua, Java и REST. Viya може да работи в облачни и в хибридни конфигурации, осигурявайки централно място за достъп до данните и унифицираната им обработка в целия им жизнен цикъл. 

 
Анализи с изкуствен интелект 
На конференцията„Analytics Experience 2016" в Рим, за първи път в Европа бяха представени анонсираните през септември нови аналитични услуги на платформата SAS Viya - SAS Visual Data Mining and Machine Learning и SAS Visual Investigator. 

 
Според представителите на SAS, Visual Data Mining and Machine Learning комбинира модерни методи за статистически анализи, data mining и машинно обучение в единна скалируема среда за in-memory обработка на данните. Този продукт дава възможност да бъдат решавани нерешими до скоро задачи - например машинно обучение за разпознаване на лица в система за сигурност, за разпознаване на глас в система за обслужване на клиенти или анализи, извеждащи по-точни препоръки за продукти в система за е-търговия. 

 
Втората нова услуга в платформата SAS Viya - SAS Visual Investigatorпредоставя средства за откриване на скрити връзки в данните. С помощта на Visual Investigator анализаторите могат лесно да намерят причините за събития, които са трудно обясними. 
По повод на новите разработки на SAS, Оливър Шанбенбергер отбеляза, че компанията развива както класически (model driven) алгоритми, така и модерни (data driven) алгоритми, базирани на машинно обучение. 

 
Отворени аналитични решения 
„Open” е характеристика, която присъства в описанията на всеки продукт в портфолиото на SAS. В дните на конференцията Карл Фарел (Carl Farrell), изпълнителен вицепрезидент и главен директор по приходите на SAS, сподели в Twitter канала с хаштаг #AnalyticsX статия, която пояснява каква е дефиницията на компанията за това понятие. 
„Това един софтуер да бъде ‘отворен’ означава да бъде достъпен. Отключен. Готов да работи с всеки, потребител. Това, което ние в SAS правим е да бъдем отворени: за всеки аналитичен проблем; за всички потребители; за решения от всеки мащаб и всяка ИТ среда”, пише в статията на Карл Фарел

Carl Farrell, SAS

Карл Фарел (вляво), изпълнителен вицепрезидент и главен директор по приходите на SAS


Въпреки, че според тази дефиниция, „отвореният” софтуер е доста по-широко понятие отсофтуера “open source”, едно много убедително потвърждение за решимостта на SAS да предоставя отворени аналитични решения бе участието на изпълнителния директор на Linux Foundation Джим Землин (Jim Zemlin) в уводната сесия на конференцията. 
С лаконично изложение в стил "факти и цифри”, Землин представи своите aргументи в полза на тезата за значимостта на отворените технологични среди и “open source” продуктите. 
Според изпълнителния директор на Linux Foundation, Linux е най-масово възприетия софтуер, работещ в най-широк диапазон - от малки IoT устройства, до сървъри от най-висок клас. Популярността на този “open source” проект е забележителна, но още по-впечатляваща е скоростта, с който той се развива. „Всеки ден се добавят средно10800 реда код, 5300 реда код се отстраняват, а 1800 се модифицират. Това се случва 365 дни в годината. Linux се променя 7-8 пъти за един час. Няма друг софтуерен проект, който да се конкурира с Linux по широта, дълбочина, скорост на развитие и възприемане от потребителите”, каза Землин.

Jim Zemlin, Linux Foundation

Джим Землин, изпълнителeн директор на Linux Foundation  

Отвореният код обаче е много повече от Linux. Linux Foundation работи по много други проекти, включително Let’s Encrypt (софтуер за сертификати за сигурност), Open vSwitch (за управление на софтуерно дефинирани мрежи, SDN), Cloud Foundry (платформа като услуга, която ускорява изграждането, тестването и разгръщането на приложения), Hyperledger Project (блокчейн технологии) и много други. 
„Отвореният код е тук за да остане. Това е новата норма за софтуерни разработки. Всички ние заедно сме по-умни отколкото който и да е от нас. Днес не можете да направите нищо, изграждайки целия софтуер от който се нуждаете сами. Днес повечето програмен код за който и да е съвременен софтуерен продукт или услуга е open source. Ето защо отвореният код е толкова важен”, обобщи Джим Землин. 
Директорът на Linux Foundation прогнозира, че организациите, които не обръщат внимание на отворения код, с голяма вероятност ще претърпят провал. 
„Готови ли сте за свят, в който доминира отворения код? Как разработвате стратегия за използване на код, който не сте писали? Как привличате програмисти, които имат опит в open source проекти?”, това са въпроси, които според Джим Землин заслужават сериозно внимание. 
„Научете се да управлявате развойната дейност (R&D) осъществявана, извън компанията. Кой продукт ще бъде успешен? Кои компании го подкрепят? Какви са правилата за вашите програмисти - каква част от кода ще предоставят и каква ще остане собственост на вашата компания? Подгответе се за всичко това сега”, препоръча Землин. 

 
Аналитичната култура 
Изграждането на аналитична култура в организацията като необходимо условие за успеха на аналитичните проекти бе тема, която бе разисквана многократно и в различен контекст в хода на конференцията. 
„Изграждането на аналитична култура в организацията изисква управление на промените. Това е дълго пътуване. Аналитичните проекти имат много аспекти, свързани с хора, процеси, софтуер и хардуер. Но в крайна сметка всичко се свежда до хората”, коментира Фриц Леман (Fritz Lehman), изпълнителен вицепрезидент и главен директор по работата с клиенти в SAS, в уводната сесия на конференцията. 

Fritz Lehman, SAS

Фриц Леман (вляво), изпълнителен вицепрезидент и главен директор по работата с клиенти в SAS

Това мнение споделя и Адел Суитуод (Adele Sweetwood), старши вицепрезидент на SAS и ръководител на глобалния маркетинг на компанията. 
Маркетингът е една от сферите, в които ползите от приложението на аналитичните инструменти са най-очевидни. Но използването на анализи за целите на маркетинга изисква промени както в структурата на маркетинг отдела, така и в квалификацията, ролите и отговорностите на служителите в него, а също и в стила на ръководство. Своя опит в реализацията на тези промени Адел Суитуод е обобщила в книга, издадена наскоро от Harvard Business Review под заглавието „The Analytical Marketer”.  
 

Adele Sweetwood, SAS

Адел Суитуод, старши вицепрезидент на SAS и ръководител на глобалния маркетинг на компанията

В среща с медиите по време на конференцията, Суитуод отбеляза, че особено внимание заслужава темата за кадрите в маркетинг отделите на бъдещето. “След 10 години ще са необходими маркетинг специалисти с напълно различни умения. Трябва да сме в крак с иновациите и да провеждаме постоянни обучения в области, в които днешните специалистите по маркетинг обикновено нямат познания – например използване на средства за визуализация на данни”, казва тя. 
За аналитичните проекти са необходими различни специалисти, а напоследък много компании развиват своите системи за бизнес анализи и е налице недостиг на квалифицирани кадри. И все пак, според Фриц Леман е важно да се изясни, какви хора трябва да се наемат за анализатори. „Компаниите търсят специалисти с определени познания по аналитични методи и програмиране. Всъщност това не е най-важното. Така или иначе, след 5 години познанията, които търсите ще бъдат различни. Затова наемайте преди всичко хора с вродено любопитство, които искат да откриват. Бързо ще научите тези хора на всичко необходимо. А после вашата задача е да поддържате интереса им към бизнеса на вашата компания и неговия ръст”, каза Леман. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
  
16:42, 19 май 2017 # 1
NO AVATAR

ray ban sunglasses for men 2017


ray ban sunglasses buy now pay later


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses aviator polarized women


ray ban sunglasses in bulk


ray ban sunglasses very


where are ray ban sunglasses produced


ray ban sunglasses kids pink


ray ban sunglasses dimensions


ray ban sunglasses deals


ray ban sunglasses mens sale


ray ban sunglasses arista b 15


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses unisex


ray ban sunglasses luxottica


ray ban sunglasses john lennon


ray ban sunglasses aviator sale


ray ban sunglasses at campmor


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses identification


ray ban sunglasses qatar living


ray ban sunglasses aviator pink


ray ban sunglasses quikr


ray ban sunglasses rb4165


ray ban sunglasses justin women


ray ban sunglasses rb 3025 gold 001


ebay ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 3136


ray ban sunglasses yellow


ray ban sunglasses korea


ray ban sunglasses john lennon


ray ban sunglasses india


ray ban sunglasses glass replacement


ray ban sunglasses 62


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses old fashion


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses 2180


ray ban sunglasses target


PRADA bag online store


ray ban sunglasses india


ray ban sunglasses titanium


ray ban sunglasses new wayfarer blue


is ray ban sunglasses us a legit site


ray ban sunglasses vs maui jim


ray ban sunglasses jack nicholson


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses clubmaster men


ray ban sunglasses in europe


ray ban sunglasses for cheap


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses repair kit


ray ban sunglasses mens uk


ray ban sunglasses 3534


ray ban sunglasses gradient


ray ban sunglasses official site


ray ban sunglasses on ebay


ray ban sunglasses glass lenses


3 ways to tell if ray ban sunglasses are fake


ray ban sunglasses in warehouse deals


ray ban sunglasses coupons


ray ban sunglasses large size


ray ban sunglasses us


ray ban sunglasses girl


ray ban sunglasses blue lenses


ray ban sunglasses replacement lenses


model ray ban sunglasses


ray ban sunglasses round silver


ray ban sunglasses for men


ray ban sunglasses black wayfarer


buy ray ban sunglasses & frames online


ray ban sunglasses uva uvb protection


ray ban sunglasses 2140f


ray ban sunglasses women polarized small


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses aviator large


ray ban sunglasses small


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses aviator men polarized


ray ban sunglasses preowned


ray ban sunglasses for men polarized black lens


ray ban sunglasses 2140 polarized


brand new ray ban sunglasses


ray ban sunglasses best price


ray ban sunglasses luxottica


ray ban sunglasses men in black


ray ban sunglasses women aviator orange


compare the best ray ban sunglasses prices from 200


ray ban sunglasses gradient brown


ray ban sunglasses kate middleton


ray ban sunglasses vancouver


ray ban sunglasses 0rb3498


ray ban sunglasses black polarized


genuine ray ban sunglasses


ray ban sunglasses case fake


ray ban sunglasses justin rb4165


ray ban sunglasses case replacement


ray ban sunglasses green


ray ban sunglasses nose pad


ray ban sunglasses 4165


ray ban sunglasses outlet near me


ray ban sunglasses cats 5000 classic


ray ban sunglasses from china


ray ban sunglasses original wayfarer


highstreet ray ban sunglasses


ray ban sunglasses r


ray ban sunglasses carbon fiber


ray ban sunglasses aviator polarized


5 top ray ban sunglasses for summer season 2016


ray ban sunglasses women aviator gradient


ray ban sunglasses clubround


ray ban sunglasses quikr


ray ban sunglasses women aviator polarized


girls ray ban sunglasses


ray ban sunglasses rb3016


ray ban sunglasses aviator gold


ray ban sunglasses round black


ray ban sunglasses cover


ray ban sunglasses 3025


ray ban sunglasses thin frame


ray ban sunglasses under 50


ray ban sunglasses 58


ray ban sunglasses blue and orange


ray ban sunglasses case for women


ray ban sunglasses women ray ban sunglasses aviator men 58 aviator orange


ray ban sunglasses myer


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses aviator 58


ray ban sunglasses insurance


ray ban sunglasses jack nicholson


ray ban sunglasses at target


white ray ban sunglasses


ray ban sunglasses ladies uk


ray ban sunglasses nwt


ray ban sunglasses on amazon


ray ban sunglasses kearney ne


ray ban sunglasses 601 71


ray ban sunglasses clubround


ray ban sunglasses at costco


ray ban sunglasses olympian


ray ban sunglasses aviator polarized green


ray ban sunglasses rb2140


ray ban sunglasses black and beige


ray ban sunglasses website


ray ban sunglasses pinterest


ray ban sunglasses closeout


ray ban sunglasses black frame black lens


ray ban sunglasses black wayfarer


ray ban sunglasses earpiece replacement


ray ban sunglasses types


ray ban sunglasses men aviator


where are ray ban sunglasses produced


ray ban sunglasses uk


offer on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses sale mens


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses women polarized mirror


ray ban sunglasses for kid


ray ban sunglasses rb4165


ray ban sunglasses 0rb3546


ray ban sunglasses coupons


ray ban sunglasses in deal


ray ban sunglasses clubmaster polarized


ray ban sunglasses size chart


genuine ray ban sunglasses


ray ban sunglasses women aviator


ray ban sunglasses kids aviator


ray ban sunglasses history


ray ban sunglasses polarised


ray ban sunglasses 0rb4165


ray ban sunglasses nose pad


ray ban sunglasses orange


ray ban sunglasses glass lenses


ray ban sunglasses for men polarized carbon fiber


ray ban sunglasses women polarized erika


ray ban sunglasses purple


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses 63mm


ray ban sunglasses round metal


ray ban sunglasses tech


ray ban sunglasses erica


ray ban sunglasses new collection


ray ban sunglasses for men black


ray ban sunglasses amazon


ray ban sunglasses ebay aviator


ray ban sunglasses box


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses for women


ray ban sunglasses good for running


ray ban sunglasses online store


ray ban sunglasses vintage


ray ban sunglasses large frame


ray ban sunglasses box


j crew ray ban sunglasses


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses 63


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses aviator women


ray ban sunglasses at campmor


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses brown aviator


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses for men clubmaster


what does the p mean on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses rubber frame


ray ban sunglasses aviator 55mm


ray ban sunglasses two tone


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses vs. oakley


ray ban sunglasses instagram


ray ban sunglasses new wayfarer rb2132


ray ban sunglasses two tone


ray ban sunglasses ear pads


ray ban sunglasses mirrored aviator


ray ban sunglasses tortoise


ray ban sunglasses replica


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses aviator women gold


ray ban sunglasses made in china


ray ban sunglasses temples


ray ban sunglasses liteforce


ray ban sunglasses australia


pink ray ban sunglasses


ray ban sunglasses jackie o


ray ban sunglasses jackie ohh


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses rose gold


ray ban sunglasses women polarized 59mm


ray ban sunglasses men tortoise


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses signet


ray ban sunglasses for men 2017


ray ban sunglasses new style


ray ban sunglasses nwt auth


ray ban sunglasses 3534


ray ban sunglasses clubmaster oversized


ray ban sunglasses aviator women polarized


ray ban sunglasses qatar


ray ban sunglasses for men polarized black lens


ray ban sunglasses jordan


ray ban sunglasses women aviator


ray ban sunglasses women aviator petite


ray ban sunglasses from china


ray ban sunglasses milwaukee wi


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses black on black


ray ban sunglasses frames only


ray ban sunglasses erika women


ray ban sunglasses round silver


ray ban sunglasses 2027


ray ban sunglasses vs oakley sunglasses


ray ban sunglasses jackie ohh 2


ray ban sunglasses reviews


ray ban sunglasses for men polarized aviator


ray ban sunglasses 64mm


ray ban sunglasses new york


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses black wayfarer


buy ray ban sunglasses & frames online


ray ban sunglasses case for women


ray ban sunglasses for women


ray ban sunglasses rb3447


ray ban sunglasses tortoise frame


ray ban sunglasses las vegas


ray ban sunglasses knockoffs


ray ban sunglasses in europe


ray ban sunglasses polarized folding wayfarer


ray ban sunglasses black frame black lens


ray ban sunglasses 0rb4165


ray ban sunglasses 601 71


ray ban sunglasses in india


ray ban sunglasses case fake


ray ban sunglasses rb3194


ray ban sunglasses 55


ray ban sunglasses vs fake


ray ban sunglasses 58


ray ban sunglasses justin black


ray ban sunglasses blue lenses


ray ban sunglasses 0rb2132


ray ban sunglasses that fold


ray ban sunglasses square


ray ban sunglasses mirror women


ray ban sunglasses 0rb3025


ray ban sunglasses styles


ray ban sunglasses clear


ray ban sunglasses women polarized 59mm


ray ban sunglasses for men rectangular


ray ban sunglasses gold mirror


ray ban sunglasses qatar online


ray ban sunglasses men aviator


ray ban sunglasses replacement parts


ebay ray ban sunglasses


ray ban sunglasses clip on


small ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 50


ray ban sunglasses 0rb3498


ray ban sunglasses lens


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses knock off


ray ban sunglasses yellow lens


ray ban sunglasses hard case


ray ban sunglasses dhgate


ray ban sunglasses for men polarized 55mm


ray ban sunglasses for men black


PRADA hobo bag


ray ban sunglasses round polarized


ray ban sunglasses clubmaster women


ray ban sunglasses black friday


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses vampire


ray ban sunglasses academy


ray ban sunglasses round men


ray ban sunglasses clip on


offer on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 0rb4147


ray ban sunglasses one day sale


ray ban sunglasses justin polarized


ray ban sunglasses round metal


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses japan


ray ban sunglasses fake


ray ban sunglasses australia


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses girl


prescription ray ban sunglasses are classic symbols of taste and style


ray ban sunglasses small


ray ban sunglasses silver frame


ray ban sunglasses large frame


ray ban sunglasses aviator large metal


ray ban sunglasses quicker


ray ban sunglasses gift card


ray ban sunglasses half frame


ray ban sunglasses 8315


ray ban sunglasses aviator 62mm


ray ban sunglasses blue glass


ray ban sunglasses 55


ray ban sunglasses small women


ray ban sunglasses quality


i offer ray ban sunglasses


ray ban sunglasses mens


ray ban sunglasses holder


ray ban sunglasses imitation


ray ban sunglasses classic


ray ban sunglasses the general


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses for cheap


ray ban sunglasses aviator men 58


ray ban sunglasses 3030


ray ban sunglasses for kids


vintage ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 49mm


ray ban sunglasses clubmaster women


Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Аналитичните решения от ново поколение – отворени и самообучаващи се"    

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов