Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Топ мениджър от Oracle напусна компанията заради Тръмп

от Надя Кръстева, 21 декември 2016 1 2547 прочитания,

Джордж Полиснер се присъединява към Oracle през 1993 г. През изминалите 23 години той е сменил няколко длъжности, включително свързани с разработката на продукти, със защитата на интересите на клиентите и с облачните услуги. 

На 20 декември 2016 г. Джордж Полиснер официално обяви, че напуска Oracle след като изпълнителният директор на компанията Сафра Катц (Safra Catz) направи изявление в подкрепа на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и влезе в неговата работна група. 
Джордж Полиснер (George Polisner), който е сред ръководителите на облачния бизнес на Oracle е публикувал съобщение на страницата си в LinkedIn, в което изразява недоволство от позицията на Сафра Катц по отношение на Тръмп, съобщава сайтът Techcrunch.com

Доналд Тръмп

Сафра Катц по време на срещата на ръководители на водещи ИТ компании с Доналд Тръмп


Полиснер критикува новият държавен глава на САЩ за неговите планове да разруши здравеопазването и системата за социално осигуряване, за неуважение към семействата на военнослужащите и ненавист към имигрантите. 
“Аз не подкрепям ибраният президент Тръмп и по никакъв начин няма да му помагам”, пише Джордж Полиснер.  

Джордж Полиснер, Oracle

Джордж Полиснер

 
На сайта NotWhoWeAre.us той е създал петиция, призоваваща други сътрудници на Oracle публично да протестират срещу Тръмп и участието на Сафра Катц в работната група на президента. 

 
Преди седмица Доналд Тръмп се срещна с ръководители на най-крупните американски ИТ корпорации. Сред тях бе и Сафра Кац. Основни теми на дискусията са били създаването на работни места в страната, защитата на интелектуалната собственост и защитата от кибератаки.
Още преди тази среща Сафра Катц направи изявление в подкрепа на Тръмп. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов