Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Джак Дорси пита потребителите как да подобри Twitter

от Надя Кръстева, 06 януари 2017 2 3795 прочитания,

Напоследък популярната услуга за микроблогове се сблъсква не само със сериозни финансови проблеми, но и с редица други трудности – като се започне от недопустимо поведение на потребителите и се свърши с напускането на водещи специалисти и преместване на потребителите в други социални среди.   

На този фон, изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси се обърна към потребителите с питане, какво, според тях би трябвало да бъде най-важното подобрение на услугата през 2017 година. Въпросът породи оживена дискусия, която продължи часове наред. Бяха направени хиляди предложения. 

Джак Дорси, Twitter

Джак Дорси, Twitter

Най-често потребителите са предлагали да се добави бутон за редактиране на туитовете, да се създадат маркери за улеснено търсене на предпочитани съобщения, да се засилят мерките за безопасност и да се разширят средствата за събиране на данни за борба с хулиганството. 
Дорси отдавна разглежда въпроса за въвеждане на бутон за редактиране, но това би създало възможност за злоупотреба чрез променяне на съобщенията след тяхната публикация. Вероятно ще се търси решение на въпроса като се допусне бутон за редактиране с ограничена функционалност – например корекция само на орфографични и синтактични грешки. 
Дорси признава, че е последвал примера на изпълнителния директор на Airbnb Браян Чески, който неотдавна проведе аналогично допитване в социалните мрежи. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов