“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

Ќовини ѕроучвани€

IDC: »“ разходите в ÷»≈ ще надхвърл€т $62 млрд

от Ќад€  ръстева, 06 февруари 2017 1 2048 прочитани€,

—поред информаци€, публикувана от офиса на IDC в ѕрага, благодарение на оживлението в дъжавната администраци€ и във финансови€ сектор, през 2017 г. се очаква ръст на »“ разходите в страните от ÷ентрална и »зточна ≈вропа (÷»≈). ¬ частност, разходите за хардуер, софтуер и »“ услуги през тази година ще надхвърл€т $62,58 млрд., а през 2020 г. те ще възлизат на $70,58 млрд. 

»“ разходи


¬ публични€ сектор увеличението на разходите ще се дължи на проекти в сферата на електронното управление, както и на многобройни внедр€вани€ на решени€, реализиращи концепци€та “умен град”. Ѕанките и финансовите институции, на свой ред, ще увеличават инвестициите си в проекти, свързани с адаптаци€та на своите бизнес модели с новите модели за взаимодействие с клиентите. 

 
Ќай-гол€м д€л в прогнозираните за текущата година разходи - $8,67 млрд. – ще имат телекомуникационните компании. —ледващи по-този показател са финансовите институции ($7,12 млрд.), производствените предпри€ти€ ($6,78 млрд.) и държавната администраци€ ($5,55 млрд.). 
Ќай-динамично ще се увеличават »“ разходите на ритейл компаниите, където техни€т среден годишен ръст до 2020 г. ще бъде 5,4%.
—поред анализаторите 60% от прогнозираните разходи ще бъдат направени за оборудване, като стабилна позитивна динамика ще демонстрират сегментите на сторидж системите и на корпоративното мрежово оборудване. 
—офтуерните приложени€та ще продължават да бъдат основно направление за разходи, но през следващата година разходите за системен инфраструктурен софтуер ще растат по-бързо – с 5,08% годишно. 
Ѕизнес услугите все още имат доста малък д€л в общите »“ разходи на региона – 5-6%. ќсновни потребители на такива услуги са финансови€, публични€ и телекомуникационни€ сектор. 
Ќад 60% от общите »“ разходи в страните от ÷»≈ се падат на крупните компании с над 500 служители, а 20% - на средните (100-499 служители).  

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

ѕолезни страници
    «а нас | јудитори€ | –еклама |  онтакти | ќбщи услови€ |
    ƒействителни собственици на насто€щото издание са »во √еоргиев ѕрокопиев и “еодор »ванов «ахов