Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини ИТ сигурност

Брус Шнайдер: За опитомяването на IoT са нужни специалисти

Реалните последствия от бездействието са твърде големи, за да се игнорират

от , 16 февруари 2017 1 1166 прочитания,

Интернет на нещата (IoT) трябва да бъде регулиран и то скоро, преди да е станал инструмент за улесняване на кибератаките, и това означава загрижени за обществото технолози да помогнат да бъдат формулирани правителствени политики, каза експертът по сигурността Брус Шнайдер на RSA Conference 2017 . Проблемът е, че на правителствата им липсва техническа експертиза да разберат начина на мислене на производителите на устройства за Интернет на нещата и пазарите, на които те се продават, съобщава Network World.

Bruce Schneier


Обществото трябва да отговори на моралните, политически и етични въпроси за това, как Интернет на нещата трябва да бъде защитен, и това означава, че разбиращите го хора трябва да участват в създаването на тези политики.

Да го разбереш правилно, означава да имаш собствени опит“, казва той.

Както в правните училища създават занимаващи се с обществения интерес адвокати, така училищата за компютърни науки трябва да обучават загрижени за обществения интерес технолози.

Ние трябва да започнем дебат“, казва още той.

Обхватът на мерките, които могат да бъдат предприети, включва регулаторна база, глоби, рейтинги, сертификати, задаване на правна отговорност и извършване на криминални разследвания, отбеляза Шнайдер.

С прибавянето на свързвани с интернет годишно приблизително 2 млрд. устройства, обхватът на това, което злонамерените лица могат да направят с Интернет на нещата е огромен и нарастващ, казва той. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов