Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини ИТ сигурност

В Австралия Google търси да назначи хакери на работа

Наемането на работа в австралийският офис на технологичния гигант може да изостри недостига на IT специалисти в правителствените агенции.

от , 20 февруари 2017 1 1012 прочитания,

Google търси да наеме най-добрите и най-изявените хакери в Австралия, като част от последната му кампания по набиране на служители. Компанията иска да запълни свободни позиции за киберсигурност в Австралия, която компанията смята за добро място за наемане на специалисти по сигурността , имайки предвид широката газа от курсове предлагани на студентите в австралийските университети, съобщава IBTimes.

Google търси да назначи хакери на работа

 

Въпреки това, действията на технологичния гигант може да доведе до изостряне на и без това разрастващия се недостиг на опитни IT специалисти, особено забележимо в различни правителствени агенции в страната.

Смятам, че намирането на правилните хора, които имат опита на някой умеещ да хакне система, но в крайна сметка иска да я направи по-сигурна и не иска да използва тези умения за лоши цели, и също така искат да работят в голяма софтуерна компания – трудно е да се намери този тип добри хора“, коментира експертът по сигурност на Google Париша Табриз.

Табриз, началник на сигурността в Google Chrome и работеща за компанията от 2007 година, допълва: „Сидни в действителност е много добро място за наемане на хора, защото там има добри университети, които наистина помагат за обучението на професионалисти в киберсигурността“.

Общ проблем за правителствата по света е когато опитват да привлекат хора на позиции, но не могат да предложат заплатите и привилегиите давани от частни компании на перспективни служители. И правителството на Австралия не е изключение в това. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов