Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини ИТ сигурност

Приложение за Samsung Galaxy ще отключва компютри с Windows 10

от , 21 февруари 2017 1 1432 прочитания,

Миналата година Samsung представи Galaxy TabPro S, лъскав и стилен таблет с Windows 10. Една от функциите му, която от компанията описват като „изящен трик“, е възможността за отключване на устройството със сензора за пръстов отпечатък на поддържащите го смартфони Galaxy, използвайки приложението Samsung Flow.

Samsung Galaxy ще отключва компютри с Windows 10


Galaxy TabPro S е единственото устройство с Windows, поддържащо тази характеристика, но сега Samsung се готвят да разширят тази поддръжка за всички компютри с Windows 10.

В отговор на запитване в Google Play Store за Samsung Flow, от компанията отговарят:

Samsung Flow е съвместим с TapPro S сега. Но ще поддържа всички компютри с Windows от следващото голямо осъвременяване на Windows 10 (около началото на април). Благодаря“.

Обновяването, за което говорят от Samsung е Windows 10 Creators Update, което в момента е в крайна фаза на тестване сред общността Windows Insider. От Microsoft все още не са посочили конкретна дата за пускането му, но „преценката“ на Samsung съвпада със съобщение на Dell от миналия месец, според което Creators Update ще е наличен през април.

Имайки предвид популярността на устройствата Galaxy на Samsung, много от които имат скенери за пръстов отпечатък, възможността за биометрично отключване на компютри с Windows 10, без да се налага купуване на допълнително оборудване, може да се окаже полезно допълнение за собствениците на такива устройства. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов