Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Кариера

Отличената с “Оскар” Chaos Group ще разширява екипа си

Компанията търси специалисти, които ще имат възможността да работят над технологиите, използвани при създаване на специалните ефекти на филми като Game Of Thrones и Iron Man

от Надя Кръстева, 22 февруари 2017 1 1705 прочитания,

Chaos Group, чийто принос наскоро бе признат с най-престижната награда в киноиндустрията, възнамерява да разшири екипа си в България, се казва в съобщение на компанията до медиите. 

През тази седмица Chaos Group проведе специално събитие по време на което съоснователите Владимир Койлазов и Петър Митев официално представиха наградата в категорията „Научни и инженерни технологии“ на американската Академия за филмови изкуства и наука, която те получиха на церемония в Бевърли Хилс на 11-ти февруари тази година. 

Chaos Group

Петър Митев и Владимир Койлазов 

Съоснователят на компанията Владимир Койлазов беше отличен през месец януари с най-престижната награда в киноиндустрията – награда на Академията за цялостен принос в категорията „Наука и високи технологии“ за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“. Наградата се присъжда на новатори, чиито „изобретения допринасят значително за качеството на кино-продукциите. 

 

Chaos Group

Владимир Койлазов

„Тази награда е резултат от отдадеността и усилията, които екипът-създател на технологията V-Ray, е положил в последните 15 години. Изключително съм благодарен на всички творци и студиа за прекрасните произведения, които създадоха през годините чрез технологията V-Ray. Освен това бих искал да поздравя и останалите носители на наградата за наука и технологии – техните усилия разширяват границите на визуалните ефекти в киното. С нетърпение очакваме още впечатляващи филми през следващите години“, сподели Койлазов, главен технически директор и съосновател на софтуерната компания Chaos Group.

 
Chaos Group е световен лидер в технологиите, свързани с компютърна графика. Компанията помага на творци и дизайнери да създават реалистични изображения и анимации, подходящи за архитектурна визуализация, продуктов и индустриален дизайн, телевизия и игрални филми. 
По време на официалното представяне на наградата изпълнителният директор и съосновател на Chaos Group Петър Митев обяви, че компанията ще търси нови специалисти за екипа си в България. 
“Тази награда съвсем не е най-високото постижение, към което се стремим. Не преставаме да се развиваме и да разкриваме нови хоризонти в индустрията за визуализация. В момента екипът ни в България наброява над 200 души. Продължаваме да търсим нови специалисти от различни сфери – освен програмисти, към екипа прибавяме  продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството, хора с мениджърски опит за управление на дивизии в компанията, специалисти по маркетинг и продажби и др. Гордеем се и с нашата стажантска програма, с която даваме шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализацията да се развият и останат при нас“, каза Митев. 
Chaos Group е основана през 1997 г. и има офиси в София, Лос Анджелис, Балтимор, Сеул и Токио. Разработената от компанията технология V-Ray е най-използваната технологията за рендъринг в света. Тя помага на творци и дизайнери да визуализират своите шедьоври вече над 15 години, разширявайки границите отвъд обикновените изображения, анимация и виртуална реалност. 
Технологията V-Ray е използвана в над 150 игрални филма от 2002 г. насам, включително хитови филми като „Доктор Стрейндж“ (Doctor Strange), „Дедпул“ (Deadpool), поредицата „Игра на тронове“ (Game of Thrones”) и много други.

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов