Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Актуални проекти

"Pillars of History" – нова българска игра за изкушените от историята

Чрез уникална поредица от факти, поставени в сюжетните линии на играта, потребителите ще получат огромно количество полезна информация

от Надя Кръстева, 06 март 2017 1 954 прочитания,

Eкипът на "Трайтън студиос" избра 3 март за да представи първия си голям проект – играта "Pillars of History". 

"Трайтън студиос" е българска технологична компания, поставила си за цел да създава компютърни игри и обучителни програми от най-висок клас. "Pillars of History" е най-новият и амбициозен проект на студиото. Играта е историческо RPG, базирано на историята на България и Балканите. Проектът е насочен към всички изкушени от историята и наред с невероятните приключения разкрива миналото на балканските народи в периода след 700 г. сл. Хр., съобщиха от компанията.

Pillars of History

Периодът, в който се развива "Pillars of History" е изключително благодатен на историческа информация за младата, по това време, българска държава. Не без значение е и това, че екипът на "Трайтън студиос" се е заел с амбициозната задача да имплементира данните от стотици исторически извори за живота на всички тези народи, за техните социални, икономически, битови и културни взаимоотношения, опитвайки се да създаде не просто интригуващо RPG, а обучителна програма, която под формата на игра да учи изкушените от историята. Според представителите на "Трайтън студиос", чрез уникална поредица от факти, поставени в сюжетните линии на играта, потребителите ще получат огромно количество полезна информация.
За да постигнат това четиримата създатели на "Трайтън студиос" - Еньо Зяпков, Иван Фортунов, Радостин Стойчев и Божидар Бакев, са провели 6 месечно проучване и са привлекли в екипа си двама изключително компетентни консултанти - историкът Светлозар Теохаров, участвал в екипа на проф. Николай Овчаров по време на разкопките на Перперикон, и Милен Николов, директор на Регионален Исторически музей – Бургас.
“Винаги сме твърдели, че историята е много по-интересна от фентъзито, защото е пълна със събития, които сега биха ни се стрували невероятни особено по начина, пресъздадени от древните хронисти. Затова смесихме впечатляващи истории, интригуващи исторически факти и умопомрачителния екшън на компютърните игри”, казват създателите на "Pillars of History".

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
  
15:46, 07 март 2017 # 1
NO AVATAR
I really love this game which name is "Pillars of History". A new and very unique idea contain in this game. The graphics work and animation everything is superb. I fully hope like me other people like this game so much. The whole site cio is full of different games and latest local and international news as well.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
""Pillars of History" – нова българска игра за изкушените от историята"    

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов