Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Европол: Технологиите са в основата на почти цялата престъпност

от , 10 март 2017 0 1163 прочитания,

Високотехнологичните престъпления, като документна измама, пране на пари и онлайн търговия с незаконни стоки, са в основата на почти цялата сериозна престъпност, обяви Европол, цитиран от Reuters.

„Тези междусекторни престъпни заплахи улесняват и позволяват повечето, ако не и всички, други видове сериозна и организирана престъпност“, като трафик на хора и наркотици, отбелязва Европейска полицейска служба в доклад за организираната престъпност, публикуван на четири годни.


Европол: Технологиите са в основата на почти цялата престъпност


Така нареченият „рансъмуеър“ (ransomware), блокиращ личен или служебен компютър до заплащането на откуп за разблокирането му, се е превърнал в сериозен проблем.

Традиционната престъпност вече също разчита все повече на технологиите, като например използване на дрони за търговия с наркотици, крадци използват компютри да следят квартали онлайн или да проследяват постове в социални медии с цел проверка кога хората не са си у дома.

Европол посочва, че се разследват 5000 международни престъпни групи, а членовете им представляват над 180 националности.

Трафикът на наркотици продължава да е най-големият престъпен пазар в Европейския съюз, генерирайки близо 24 млрд. приходи годишно.  

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов