Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

OceanGate планира експедиция за 3D-сканиране на Титаник

от , 16 март 2017 3 1295 прочитания,

Базираната в Сиатъл компания OceanGate Inc обяви през седмицата плановете си за експедиция с цел проучване останките на Титаник, най-известният потънал кораб в света. По оценки на историци, по-малко от 200 души са посетили Титаник след потъването му през април 1912 година. За сравнение, повече хора са изкачили връх Еверест или са били в космоса, съобщава TechCrunch.

OceanGate планира 3D-сканиране на Титаник

Новата експедиция, насрочена за май 2018 г., ще е първата от 2005 година насам, при която екип хора ще приближат потъналия кораб. Технологиите за навигация и изобразяване са напреднали, откакто през 1995 г. режисьорът Дейвид Камерън проведе експедиция за заснемане на кадри за бъдещия му тогава филм.

Съоснователят и СЕО на OceanGate Стоктън Ръш каза, че компанията му се надява, заедно със своите партньори, да документира състоянието на кораба и да направи 3D изображения с висока резолюция на подводни обекти, където това преди не е било възможно.

„Документирането на историята е важно и за самата нея. Но от техническа страна, истинско предизвикателство е да разберем неща, като нивото на ръждясване на метала в дълбоки води. При наличие на гориво, муниции и други неща от Втората световна война, ние трябва да разберем взаимодействието между течения, нива на кислород, бактерии, природата на даден материал и други, да знаем ако корпуса се разпадне и стане петролен разлив от нещо, потънало през 1944 година“, каза той.

Лабораторията за напреднала визуализация и изображения (AIVL) към Океанографския институт в Уудс Хол ще изпрати експерти за участие в подводните операции на OceanGate в седемседмичната експедиция. Те ще помогнат да извършване на оптично лазерно сканиране, прилагане на сонар и фотограметрия с цел създаване на изображения на останките в най-различни формати.

От OceanGate искат да изпратят във вътрешността на потъналия кораб радиоуправляем подводен апарат, с който да излъчват на живо видеосигнал или дори VR от останките до аудитория и изследователи на сушата.

За да се състои дълбоководното пътешествие следващата пролет, OceanGate е разработила нов радиоуправляем подводен апарат, наречен Cyclops 2, изработен основно от въглеродни нишки и титан.  


КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов