Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Европейските власти може да глобят Facebook, Google и Twitter

Компаниите са обсъдили някои начини за разрешаване на проблема с властите

от , 17 март 2017 1 1622 прочитания,

Европейската служба за защита на потребителите ще поиска от компаниите притежатели на социални медии, Facebook Inc, Alphabet Inc и Twitter Inc, да променят своите условия за предоставяне на услуги до един месец или са заплашени от глоби, съобщи информиран източник, цитиран от Reuters. Компаниите са предложили няколко начина за разрешаване на въпроса и са ги обсъдили с властите в четвъртък. Според източника, пожелал анонимност, срещата е била конструктивна.


Европейските власти може да глобят Facebook, Google и Twitter


Американските технологични компании са изправени пред затегнат контрол в Европа относно начина им на работа, от съхранението на лична информация до бързината им при премахване на незаконно или ненавистно съдържание.

Властите са изпратили писма до компаниите през декември, в които казват, че някои от условията в услугите им нарушават закона на Европейския съюз за защита на потребителите и трябва да направят повече за премахването на измамите от своите сайтове.

В писма, с които Reuters се е запознал, се казва, че някои от тези условия включват изискване потребителите да търсят обезщетение в съд в Калифорния, където компанията е базирана, вместо в своята страна на пребиваване.

Други проблеми са липсата на отбелязване на рекламното съдържание, изискване към потребителите за отказ от задължителни права, като правото на прекратяване на договор, и прекомерната власт на компаниите при определяне пригодността на съдържание, генерирано от потребители, според писмата.

В случая с Google на Alphabet, безпокойството е породено от социалната мрежа Google+.

От Google и Facebook не са коментирали ситуацията. Говорител на Twitter е отказал коментар.

Властите имат подкрепата на Eвропейската комисия и имат правомощията да налагат глоби, ако не са удовлетворени.

Властите предлага също така, създаване на стандартен комуникационен канал за информиране на компаниите за счетено като незаконно съдържание и искане за предприемане на действия, става ясно от писмата.  

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов