Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини ИТ мениджмънт
бр. 3, 2017

8 начина за повишаване на производителността

от , 20 март 2017 1 693 прочитания,

Всяка организация има възможност да предприеме някои прости мерки за рационализиране на работата, подобряване на бизнес-процесите и да помогне на служителите си да работят по-продуктивно

За специалистите, изучаващи продуктивността на служителите, е напълно очевидно, че тя постоянно намалява, независимо от всички новости в областта на средствата за сътрудничество и автоматизация, с които ИТ доставчиците наводниха пазара. Според данни на Министерство на труда на САЩ, през второто тримесечие на 2016 г. годишният показател за производителността на работещите, директно относим към производствените резултати на компаниите, е намалял с 0,6%. А като се отчете и това че производителността на бизнеса намалява трето тримесечие подред, става очевидно, че този проблем е засегнал всички сектори, без да има значение в кой отрасъл на икономката.

Независимо, че това понижение не може да се обясни само с една причина (може причината да е, че служителите са в интернет в работно време, а може и влияние да оказват множество други фактори), всяка организация има възможност да предприеме някои прости мерки за рационализиране на работата, подобряване на бизнес-процесите и да помогне на служителите си, които все по-малко седят на едно място, да работят по-продуктивно независимо от местоположението си.

Предлагаме ви няколко препоръки, подходящи за организации от всякакъв мащаб, които се стремят да повишат производителността на своите служители и да им помогнат да работят по-ефективно и с удоволствие. Те са подготвени на базата на изследвания в различни отрасли, проведени от Уолтър Тинфен, президент и генерален директор на Visioneer, компанията притежаваща търговски права за използване на марката Xerox.

1: Формулирайте своите цели и редовно ги обмисляйте.

Анализирайте вашите текущи производствени процеси и определете, кои от тях може да бъдат рационализирани. Като начало, насочете погледа си към отделите, в които се извършват трудоемки, изискващи време операции, за да разберете по-добре какъв е редът на работа в тях и да намерите потенциалните проблеми или процеси, които трябва да се реорганизират. Често служителите правят нещо по определен начин, само защото то винаги се е правило така. Опитайте да поощрите служителите открито да изказват своите съмнения относно състоянието на нещата.

2: Всеки отдел има своя програма за действие.

Определянето на общите цели на предприятието е много важно, но всеки отдел се отличава с уникално, индивидуално настроени процеси с различни съпътстващи проблеми. След като установявите какво точно може да се оптимизира, и след като определите целите, изгответе план за действие за подобряване на процеса и редовно оценявайте степента му на изпълнение, за да може да се организира или преработи новият ред на работа и да се убедите, че обновеният производствен процес е от полза за служителите.

3: Дайте достъп на служителите до нужните технологии.

Неправилно настроени или остарели технически средства сами по себе си могат да създадат трудности и да забавят потока от информация в организацията, водейки до намаляване на производителността и печалбата. Анализът на технологиите, използвани ежедневно от служителите ви, ще помогне за установяване на причините, водещи до неефективност. Определяйки какви технологии се използват в компанията, потърсете нови технически решения, отговарящи на нуждите на служителите, и им осигурете инструментите, необходими за ефективното изпълнение на задълженията им.

4: Уверете се, че служителите знаят как да боравят с новите технологии.

При внедряването на нови технологии на работното място е важно служителите да преминат обучение за правилна работа с тях. Ако служител се ориентира неуверено в някоя нова технология, той ще губи много време в опити за намиране на отговори или решения на проблемите. В същото време сътрудникът няма да може напълно да разбере допълнителните възможности и функции на тази технология, а самият инструмент няма да бъде използван с пълните му възможности. Ако за съответната нова технология не бъде проведено правилното обучение, това може да се отрази негативно на производителността, затова този важен етап не трябва да се пренебрегва.

5: Дръжте своите служители информирани.

При проучване и внедряване на нова технология е изключително важно да включите във всички етапи на процеса служителите, които ще я ползват всекидневно. Като начало, определете какво именно е необходимо на служителите и им позволете да предложат тези инструменти, които смятат за удобни. Провеждайки предварително проучване, предоставете на служителите възможност да вземат участие в тестването на избраните средства, по време на което те могат лично да ги изпробват и своевременно да дадат мнение.

6: Обмислете съветите на своите служители относно новите ИТ инструменти.

Приемайки и преценявайки мнението на служителите по време на изпитване и внедряване на нови инструменти, получавате безценни коментари и съвети. Именно служителите ще трябва да разберат, приемат и използват тези технологии всеки ден, така че ако разберете реакцията им преди да сте похарчили пари за едно или друго решение, ще можете да разберете дали новата технология се вписва във вашите бизнес-процеси. И едва след като внедрите тази технология, може да продължите да поощрявате обратната връзка с цел навременно отстраняване на различни проблеми.

7: Осигурете лесен достъп до важна информация.

Информация за клиенти, избор на стоки и отраслови тенденции може да помогне за вземането в бъдеще на по-аргументирани бизнес-решения. Информацията е източник на жизнена сила за всяка организация, затова тези данни е важно да се управляват, пазят и съхраняват в универсална, надеждна система за управление на съдържанието, с която служителите ще работят. По този начин може да се гарантира, че служителите ще могат лесно да търсят и анализират информацията. Ако се даде на служителите бърз и удачен достъп до информация от всяка локация, те започват да работят по-бързо и така расте продуктивността на бизнеса.

Редица инструменти, позволяващи да се работи от разстояние, бяха реализирани през годините по икономически съображения, но се превърнаха в мощни средства за обмен на информация. Мениджъри по продажбите и сътрудници от фронт-офисите, например, започват активно да използват средства за съвместна работа, благодарение на които те могат оперативно да установяват връзка с експерти и да получават отговори на въпроси в реално време. Наред с това, те получават достъп до единен, глобален център за взаимодействие на компанията с нейните клиенти.

8: Предоставете нови възможности на своите мобилни служители.

Вече не е задължително да се работи между четирите стени на офиса. Служителите все по-често работят в движение и тази тенденция ще се запази в близко бъдеще. За да се даде шанс на служителите да работят продуктивно и с удоволствие, бизнес лидерите е важно да намерят начин да дадат на служителите си възможност да си вършат работата от разстояние. Могат да се използват най-различни мобилни приложения за повишаване на производителността. Например, брокерите на недвижими имоти и служителите в търговски отдели прекарват повечето от работното си време извън офиса и през целия цикъл на търговски отношения имат работа с много и различни хора и съпътстващи документ. Новите мобилни скенери, с размери колкото навито списание, им позволяват да дигитализират информацията и да я изпратят на съответния доставчик, отдел или служител. Така работните процеси не се забавят и не се намалява продуктивността, само поради липса на нужните инструменти.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

 
  
16:44, 19 май 2017 # 1
NO AVATAR

ray ban sunglasses for men 2017


ray ban sunglasses buy now pay later


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses aviator polarized women


ray ban sunglasses in bulk


ray ban sunglasses very


where are ray ban sunglasses produced


ray ban sunglasses kids pink


ray ban sunglasses dimensions


ray ban sunglasses deals


ray ban sunglasses mens sale


ray ban sunglasses arista b 15


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses unisex


ray ban sunglasses luxottica


ray ban sunglasses john lennon


ray ban sunglasses aviator sale


ray ban sunglasses at campmor


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses identification


ray ban sunglasses qatar living


ray ban sunglasses aviator pink


ray ban sunglasses quikr


ray ban sunglasses rb4165


ray ban sunglasses justin women


ray ban sunglasses rb 3025 gold 001


ebay ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 3136


ray ban sunglasses yellow


ray ban sunglasses korea


ray ban sunglasses john lennon


ray ban sunglasses india


ray ban sunglasses glass replacement


ray ban sunglasses 62


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses old fashion


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses 2180


ray ban sunglasses target


PRADA bag online store


ray ban sunglasses india


ray ban sunglasses titanium


ray ban sunglasses new wayfarer blue


is ray ban sunglasses us a legit site


ray ban sunglasses vs maui jim


ray ban sunglasses jack nicholson


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses clubmaster men


ray ban sunglasses in europe


ray ban sunglasses for cheap


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses repair kit


ray ban sunglasses mens uk


ray ban sunglasses 3534


ray ban sunglasses gradient


ray ban sunglasses official site


ray ban sunglasses on ebay


ray ban sunglasses glass lenses


3 ways to tell if ray ban sunglasses are fake


ray ban sunglasses in warehouse deals


ray ban sunglasses coupons


ray ban sunglasses large size


ray ban sunglasses us


ray ban sunglasses girl


ray ban sunglasses blue lenses


ray ban sunglasses replacement lenses


model ray ban sunglasses


ray ban sunglasses round silver


ray ban sunglasses for men


ray ban sunglasses black wayfarer


buy ray ban sunglasses & frames online


ray ban sunglasses uva uvb protection


ray ban sunglasses 2140f


ray ban sunglasses women polarized small


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses aviator large


ray ban sunglasses small


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses aviator men polarized


ray ban sunglasses preowned


ray ban sunglasses for men polarized black lens


ray ban sunglasses 2140 polarized


brand new ray ban sunglasses


ray ban sunglasses best price


ray ban sunglasses luxottica


ray ban sunglasses men in black


ray ban sunglasses women aviator orange


compare the best ray ban sunglasses prices from 200


ray ban sunglasses gradient brown


ray ban sunglasses kate middleton


ray ban sunglasses vancouver


ray ban sunglasses 0rb3498


ray ban sunglasses black polarized


genuine ray ban sunglasses


ray ban sunglasses case fake


ray ban sunglasses justin rb4165


ray ban sunglasses case replacement


ray ban sunglasses green


ray ban sunglasses nose pad


ray ban sunglasses 4165


ray ban sunglasses outlet near me


ray ban sunglasses cats 5000 classic


ray ban sunglasses from china


ray ban sunglasses original wayfarer


highstreet ray ban sunglasses


ray ban sunglasses r


ray ban sunglasses carbon fiber


ray ban sunglasses aviator polarized


5 top ray ban sunglasses for summer season 2016


ray ban sunglasses women aviator gradient


ray ban sunglasses clubround


ray ban sunglasses quikr


ray ban sunglasses women aviator polarized


girls ray ban sunglasses


ray ban sunglasses rb3016


ray ban sunglasses aviator gold


ray ban sunglasses round black


ray ban sunglasses cover


ray ban sunglasses 3025


ray ban sunglasses thin frame


ray ban sunglasses under 50


ray ban sunglasses 58


ray ban sunglasses blue and orange


ray ban sunglasses case for women


ray ban sunglasses women ray ban sunglasses aviator men 58 aviator orange


ray ban sunglasses myer


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses aviator 58


ray ban sunglasses insurance


ray ban sunglasses jack nicholson


ray ban sunglasses at target


white ray ban sunglasses


ray ban sunglasses ladies uk


ray ban sunglasses nwt


ray ban sunglasses on amazon


ray ban sunglasses kearney ne


ray ban sunglasses 601 71


ray ban sunglasses clubround


ray ban sunglasses at costco


ray ban sunglasses olympian


ray ban sunglasses aviator polarized green


ray ban sunglasses rb2140


ray ban sunglasses black and beige


ray ban sunglasses website


ray ban sunglasses pinterest


ray ban sunglasses closeout


ray ban sunglasses black frame black lens


ray ban sunglasses black wayfarer


ray ban sunglasses earpiece replacement


ray ban sunglasses types


ray ban sunglasses men aviator


where are ray ban sunglasses produced


ray ban sunglasses uk


offer on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses sale mens


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses women polarized mirror


ray ban sunglasses for kid


ray ban sunglasses rb4165


ray ban sunglasses 0rb3546


ray ban sunglasses coupons


ray ban sunglasses in deal


ray ban sunglasses clubmaster polarized


ray ban sunglasses size chart


genuine ray ban sunglasses


ray ban sunglasses women aviator


ray ban sunglasses kids aviator


ray ban sunglasses history


ray ban sunglasses polarised


ray ban sunglasses 0rb4165


ray ban sunglasses nose pad


ray ban sunglasses orange


ray ban sunglasses glass lenses


ray ban sunglasses for men polarized carbon fiber


ray ban sunglasses women polarized erika


ray ban sunglasses purple


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses 63mm


ray ban sunglasses round metal


ray ban sunglasses tech


ray ban sunglasses erica


ray ban sunglasses new collection


ray ban sunglasses for men black


ray ban sunglasses amazon


ray ban sunglasses ebay aviator


ray ban sunglasses box


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses for women


ray ban sunglasses good for running


ray ban sunglasses online store


ray ban sunglasses vintage


ray ban sunglasses large frame


ray ban sunglasses box


j crew ray ban sunglasses


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses 63


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses aviator women


ray ban sunglasses at campmor


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses brown aviator


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses for men clubmaster


what does the p mean on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses rubber frame


ray ban sunglasses aviator 55mm


ray ban sunglasses two tone


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses vs. oakley


ray ban sunglasses instagram


ray ban sunglasses new wayfarer rb2132


ray ban sunglasses two tone


ray ban sunglasses ear pads


ray ban sunglasses mirrored aviator


ray ban sunglasses tortoise


ray ban sunglasses replica


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses aviator women gold


ray ban sunglasses made in china


ray ban sunglasses temples


ray ban sunglasses liteforce


ray ban sunglasses australia


pink ray ban sunglasses


ray ban sunglasses jackie o


ray ban sunglasses jackie ohh


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses rose gold


ray ban sunglasses women polarized 59mm


ray ban sunglasses men tortoise


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses signet


ray ban sunglasses for men 2017


ray ban sunglasses new style


ray ban sunglasses nwt auth


ray ban sunglasses 3534


ray ban sunglasses clubmaster oversized


ray ban sunglasses aviator women polarized


ray ban sunglasses qatar


ray ban sunglasses for men polarized black lens


ray ban sunglasses jordan


ray ban sunglasses women aviator


ray ban sunglasses women aviator petite


ray ban sunglasses from china


ray ban sunglasses milwaukee wi


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses black on black


ray ban sunglasses frames only


ray ban sunglasses erika women


ray ban sunglasses round silver


ray ban sunglasses 2027


ray ban sunglasses vs oakley sunglasses


ray ban sunglasses jackie ohh 2


ray ban sunglasses reviews


ray ban sunglasses for men polarized aviator


ray ban sunglasses 64mm


ray ban sunglasses new york


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses black wayfarer


buy ray ban sunglasses & frames online


ray ban sunglasses case for women


ray ban sunglasses for women


ray ban sunglasses rb3447


ray ban sunglasses tortoise frame


ray ban sunglasses las vegas


ray ban sunglasses knockoffs


ray ban sunglasses in europe


ray ban sunglasses polarized folding wayfarer


ray ban sunglasses black frame black lens


ray ban sunglasses 0rb4165


ray ban sunglasses 601 71


ray ban sunglasses in india


ray ban sunglasses case fake


ray ban sunglasses rb3194


ray ban sunglasses 55


ray ban sunglasses vs fake


ray ban sunglasses 58


ray ban sunglasses justin black


ray ban sunglasses blue lenses


ray ban sunglasses 0rb2132


ray ban sunglasses that fold


ray ban sunglasses square


ray ban sunglasses mirror women


ray ban sunglasses 0rb3025


ray ban sunglasses styles


ray ban sunglasses clear


ray ban sunglasses women polarized 59mm


ray ban sunglasses for men rectangular


ray ban sunglasses gold mirror


ray ban sunglasses qatar online


ray ban sunglasses men aviator


ray ban sunglasses replacement parts


ebay ray ban sunglasses


ray ban sunglasses clip on


small ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 50


ray ban sunglasses 0rb3498


ray ban sunglasses lens


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses knock off


ray ban sunglasses yellow lens


ray ban sunglasses hard case


ray ban sunglasses dhgate


ray ban sunglasses for men polarized 55mm


ray ban sunglasses for men black


PRADA hobo bag


ray ban sunglasses round polarized


ray ban sunglasses clubmaster women


ray ban sunglasses black friday


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses vampire


ray ban sunglasses academy


ray ban sunglasses round men


ray ban sunglasses clip on


offer on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 0rb4147


ray ban sunglasses one day sale


ray ban sunglasses justin polarized


ray ban sunglasses round metal


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses japan


ray ban sunglasses fake


ray ban sunglasses australia


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses girl


prescription ray ban sunglasses are classic symbols of taste and style


ray ban sunglasses small


ray ban sunglasses silver frame


ray ban sunglasses large frame


ray ban sunglasses aviator large metal


ray ban sunglasses quicker


ray ban sunglasses gift card


ray ban sunglasses half frame


ray ban sunglasses 8315


ray ban sunglasses aviator 62mm


ray ban sunglasses blue glass


ray ban sunglasses 55


ray ban sunglasses small women


ray ban sunglasses quality


i offer ray ban sunglasses


ray ban sunglasses mens


ray ban sunglasses holder


ray ban sunglasses imitation


ray ban sunglasses classic


ray ban sunglasses the general


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses for cheap


ray ban sunglasses aviator men 58


ray ban sunglasses 3030


ray ban sunglasses for kids


vintage ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 49mm


ray ban sunglasses clubmaster women


Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"8 начина за повишаване на производителността"    

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов