Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Редакционна
бр. 3, 2017

Необходими са “нововъведения променящи бизнеса”

от , 20 март 2017 0 413 прочитания,

Европейските финансови институции могат да загубят половината от своите приходи в резултат на цифровата революция, която е безспорна тенденция, алармират анализаторите от компанията McKinsey. В наскоро публикуван доклад, озаглавен “Новия свят на глобалното банкиране” (“A Brave New World for Global Banking”), те твърдят, че банките в Европа рискуват да се лишат от $35 млрд. или 31% от своите приходи.

Проучването на McKinsey не е единственото, което стига до подобни изводи. Очевидно, в отговор на постоянно растящата конкуренция, компаниите от сектора трябва да се справят с променящите се навици на своите клиенти и постоянно трансформиращата се цифрова среда.

Какво предприемат финансовите институции у нас, за да се адаптират към новите реалности? Според поредното проучване на сп. CIO България, проведено в началото на март сред ИТ ръководители от сектора, през 2017 година приоритет ще имат проектите допринасящи за повишаване на качеството на финансовите услуги и развитие на каналите за дистанционно обслужване, а 37% от ИТ бюджетите ще бъдат похарчени за “нововъведения променящи бизнеса” (т.нар. Change-the-business инициативи). В следващите страници ще намерите още интересни данни от това проучване, даващи представа за новите акценти в технологичното развитие на организациите от финансовия сектор у нас.

Допълнителна представа за задачите, върху които са фокусирани ИТ отделите на финансовите институции, дават статиите от редовната ни рубрика “Актуални проекти”, в която представяме някои от най-интересните ИТ инициативи, реализирани в Банка ДСК, УниКредит Булбанк, CиБанк, Интернешънъл Асет Банк, SG Експресбанк и Райфайзенбанк.

Не пропускайте и статиите “12 приложения на блокчейн технологиите”, “5 неща, които трябва да знаете за PSD2”, “Банките и големите данни”.

Надяваме се, че представената информация ще ви бъде полезна.

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Необходими са “нововъведения променящи бизнеса”"    

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов