Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Лари Елисън си купи още една къща в Малибу за $48 млн.

от Надя Кръстева, 12 април 2017 0 1062 прочитания,

Компанията за недвижими имоти на милиардера основател на Oracle Лари Елисън закупи още една къща в престижния район Малибу. Тя е с 5 спални и се простира на 715 кв.м., съобщава Business Insider.

Елисън, петият най-богат човек в света, вече притежава поне 9 от 70-те къщи в района, известен под името „Заливът на милиардерите”.  Новият му имот е купен от Лизет Акерберг, вдовица на известния предприемач в бизнеса с недвижими имоти Норман Акерберг, която е решила да се премести от Малибу в апартамент за $15 млн. в Уестууд, Лос Анджелис.

Междувременно, Лари Елисън се превръща в де-факто крал на Малибу.  


Малибу

Сред притежанията на Лари Елисън са редица имоти в Малибу, Калифорния, включително къщи на първа линия до плажа Carbon Beach


През 2012 г. той купи и къщата на бившия CEO на Yahoo! Тери Семел, а през 2013-а плати $18 млн. за къщата на продуцента Джери Брукхаймър („Карибски пирати“ и др.).

Елисън и Ед Нобу Матсухиса (Ed Nobu Matsuhisa) – идеологът на веригата суши ресторанти Nobu, напоследък превърнаха историческия хан Casa Malibu в супер луксозен хотел в японски стил. Елисън купи Casa Malibu за $20 млн. през 2007 г.

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов