Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Актуални проекти

Imperia Mobile вече е Upnetix

През 2017-а Upnetix планира удвояване на оборота и 60% ръст на персонала си, а в следващите 2-3 години – отваряне на офис в Западна Европа

от Надя Кръстева, 20 април 2017 4 1302 прочитания,

Близо 2 милиона лева годишен оборот, 800% финансов ръст за 2015-2016-а, петкратно увеличаване на броя на служителите (към момента над 100) и 3 престижни награди - това са само някои от постиженията на българската технологична компания Imperia Mobile, която за по-малко от 2 години се позиционира категорично на българския и източноевропейския пазар като лидер в мобилните разработки. 

Малко преди да отпразнува втората година от създаването си, компанията се ребрандира, променя юридическия си статус и продължава пътя си в нови територии.

 

Upnetix

Imperia Mobile вече е Upnetix. 
„Стартирахме с амбицията да станем най-голямото студио за мобилни разработки в България. След като го постигнахме, продължаваме напред като Upnetix. Днес нашата мисия е да помагаме на компаниите да превърнат софтуерната иновация в конкурентно предимство чрез технологичната ни експертиза и индивидуални решения“, обяснява главният изпълнителен директор Радослав Гайдарски.

 
Imperia Mobile е създадена от предприемачите Мони Дочев и Доброслав Димитров през май 2015-а. Към момента компанията е създала над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиента в Европа, Северна Америка и Близкия Изток. Сред тях са приложение за градска мобилност с 2 милиона потребители в САЩ, мобилно приложение за европейски телеком, специализирана система за разплащания за един от 3-те основни Интернет доставчика в Индия и уеб платформа за здравни услуги в Европа и Азия. 
У нас сред потребителите на решенията на Imperia Mobile са: Националната лотария, Comac Medical, Vbox7, Нетинфо, Credoweb и др. 

 
Компанията може да се похвали и с няколко награди: „Бизнес дебют на 2015-а“ на Годишните награди на b2b Media, Международната награда за „Най-добра аутсорсинг компания в България“ на Европейските награди на GSA (Global Sourcing Association) и наградата на Computerworld България „IT проект на годината - 2016“ за специализираната ентерпрайс ERP система Pathways за фармацевтичната компания Comac Medical.

 
“Upnetix продължава развитието си като цялостен доставчик на софтуерни иновации за корпоративния сектор. Новото име на компанията съчетава две от ключовите ценности за нея. От една страна това е устремът към растеж, а от друга - широкото поле на експертни знания и опит, които се простират далеч отвъд мобилните разработки – в полето на специализирани уеб платформи, ентерпрайс и облачни решения”, се казва в съобщението на компанията до медиите.
През 2017-а Upnetix планира удвояване на оборота и 60% ръст на персонала си, а в следващите 2-3 години – отваряне на офис в Западна Европа, както и навлизане на пазарите в САЩ и Близкия изток. Новата форма на акционерно дружество се оказва и най-подходяща за планирания растеж и международни партньорства. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов