“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

Ќовини »“ за търговската дейност
бр. 4, 2017

6 препоръки за »“ директорите на търговски компании

от , 21 април 2017 1 573 прочитани€,

ѕлановете за »“ инвестиции на компаниите от ритейл индустри€та вече са съставени, но при т€хното изпълнение »“ директорите непременно тр€бва да отчитат н€колко важни тенденции

—поред оценки на анализаторите от Forrester, обемът на предпразничните онлайн разпродажби през 2016 г. е на стойност $100 млрд., което е с 13% повече отколкото година по-рано. ј резултатите от анкета, проведена от Deloitte показват, че през миналата година сумите от покупки, направени онлайн и в традиционни магазини са сравними. ќчевидно търговските компании тр€бва да реагират много бързо, за да се конкурират в стремително развиващи€ се пазар на онлайн търгови€та, а паралелно с това да внедр€ват съвременни технологии в традиционните магазини и във веригите за доставки. ¬сичко това добав€ нови задачи в работни€ график на »“ директорите в компании от ритейл индустри€та.

ќт само себе си се разбира, че технологични и инвестиционни планове за годината в компаниите от сектора вече са съставени, но според анализаторите, т€хното изпълнение тр€бва да бъде съобразено с н€колко важни тенденции. ≈то какво препоръчват експертите от Forrester:

1: Ќа първо м€сто мислете за мобилните технологии

ќриентаци€та към мобилни технологии може да допринесе съществено за победата в конкурентната надпревара, счита ‘иона —вердлов, вицепрезидент на Forrester. ћащабите на използване на мобилни приложени€ продължават да растат стремително – през 2015 г. потребителите са използвали своите смартфони средно по 126 минути на ден – двойно повече, отколкото само 2 години по-рано.

ќчевидно, за да постигне успех един онлайн магазин тр€бва да се развива с ориентаци€ към начина, по който съвременните купувачи ползват смартфони и мобилни приложени€. «атова, »“ директорът тр€бва на първо м€сто да осигури еднакво съдържание на потребителската кошница на всички видове устройства, което може да се окаже трудно, тъй като потребител€т не винаги се регистрира в системата.

“р€бва да се отчита и това, че потребителите все повече свикват да получават допълнителна релевантна информаци€ когато поискат да се информират за дадена стока в магазина с търсене от сво€ смартфон.

2: ѕотребителски€т опит на касата има значение

»“ директорът може да допринесе значително за подобр€ване на касовото обслужване във физическите магазини на сво€та компани€. Ќапример той може да осигури на касовите апарати да работи системата за специални приложени€ и плащани€ на онлайн поръчки. ѕодобни възможности помагат за подобр€ване на ц€лостното впечатление от магазина и насърчават купувача да го посещава отново.

ѕример в това отношение е веригата аптеки Walgreens. “ам »“ директорът е работил активно по проект, в резултат от който вече е възможно доставката на онлайн поръчки във физическите магазини на Walgreens, обработката на плащани€та по карти EMV чипове е ускорена и е реализирана проста система за отчитане на купони за отстъпки при заплащане на покупки на касата. ѕрез тази година Walgreens ще продължат да внедр€ват технологии, помагащи за привличането и задържането на купувачи.

3: “ърсете “цифровите таланти” в пазара на труда

–азцветът на онлайн продажбите е съпроводен с дефицит на специалисти по мобилни цифрови технологии. ѕри тези услови€ ритейл компаниите тр€бва активно да търс€т подход€щи кадри. ƒиректорите, отговар€щи за “цифрови€” бизнес, си струва да се подготв€т да изпълн€ват повече функции, тъй като потребностите на организациите от сектора вече не се ограничават само до електронната търгови€.

““рудностите при търсенето на опитни разработчици на съвременни приложени€ (особено мобилни), са добре известни. ¬ тази ситуаци€ важна задача на »“ директора е да помага на компани€та да върви в крак с времето, намал€вайки риска от това ценни специалисти да преминат на работа при конкурентите”, отбел€зват от Forrester.

4: ќтнесете се максимално сериозно към IoT сигурността

ѕрез 2017 година внедр€ването на технологии за »нтернет на нещата (IoT) ще продължи и търговските вериги ще тр€бва да работ€т сериозно за защитата на съответните системи, така че те да не се превърнат в слабо м€сто. ≈дна от трудностите, с които се сблъскват »“ директорите от сектора е разпредел€нето на отговорностите за защита на различни технологии и инсталиране на ъпдейтите за безопасност.

IoT устройствата в много случаи остават незащитени, тъй като не се разглеждат като оборудване, за което отговар€ »“ отдела, а другите сътрудници често не са осведомени за възможните проблеми във връзка със сигурността. ¬ същото време киберпрестъпниците, научавайки за у€звимост на такива устройства, не пропускат възможността да се възползват от не€. ¬ н€кои случаи за инсталирането на ъпдейтите за сигурност може да отговар€ доставчик или трета страна.

“ƒори когато IoT устройствата отговар€т на определени стандарти за сигурност, въпросът за това, кой ги притежава и кой има достъп до т€х си остава кошмар за сигурността”, коментира —ам ≈лиот, директор по продуктите за сигурност на компани€та Bomgar.

5: —ъбирайте точни и актуални данни

¬ сезон на разпродажби е важно да събирате точни оперативни данни, анализът на които ще помогне за оптимизиране на работата на магазина, подобр€ване на обслужването на купувачите и повишаване на продажбите. »“ директорът тр€бва да организира своевременна доставка на данните в удобна форма за ръководителите и за продавачите-консултанти. —ъвременни€т купувач е свикнал с възможността бързо да получи вс€ка стока и с това да му бъдат достъпни н€колко начина за продажба и доставка, затова всеки магазин тр€бва да разполага с пълна и точна информаци€ за складовите запаси, ко€то се обнов€ва в реално време.

—ъщевременно оперативната доставка на точни данни за запасите и продажбите към ръководството е необходима за ръста на бизнеса, постигане на максимални печалби и за осигур€ване на високо качество на обслужването на купувачите в традиционните и онлайн магазини.

6: √одината на API

ѕриложните програмни интерфейси (API) са предпоставка за революционни промени в редица индустрии – от музикалната до транспортната. Ѕез т€х биха били невъзможни Uber, Google Maps, Pandora и много други услуги. Ќасто€щата 2017-а може би ще стане “годината на API за целите на ритейла” – досега компаниите от сектора изоставаха от други индустрии по отношение на внедр€ване на приложни интерфейси, но в последно време настигат останалите.

»нтерфейсите към различни услуги ще имат важна рол€ в процесите свързани с оптимизаци€ на запасите и спазване на сроковете за доставка, предвиждането на желани€та на купувачите и оперативни€ мониторинг на работата на веригите за доставки.

“ѕриложните интерфейси към Web услуги дават възможност на ритейл компаниите да се конкурират в услови€та на новите реалности, достав€йки стоки в максимално кратки срокове, което става възможно благодарение на високото ниво на прозрачност и оперативна ефективност на логистичните мрежи”, отбел€зва ƒжет ћак андлес, CEO на логистичната компани€ Project44, за ко€то във фокус са клиентите от ритейл индустри€та.

»зточник: Sharon Goldman. 6 things retail CIOs need to keep in mind in 2017. CIO. JAN 4, 2017

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

 
  
16:38, 19 май 2017 # 1
NO AVATAR

ray ban sunglasses for men 2017


ray ban sunglasses buy now pay later


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses aviator polarized women


ray ban sunglasses in bulk


ray ban sunglasses very


where are ray ban sunglasses produced


ray ban sunglasses kids pink


ray ban sunglasses dimensions


ray ban sunglasses deals


ray ban sunglasses mens sale


ray ban sunglasses arista b 15


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses unisex


ray ban sunglasses luxottica


ray ban sunglasses john lennon


ray ban sunglasses aviator sale


ray ban sunglasses at campmor


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses identification


ray ban sunglasses qatar living


ray ban sunglasses aviator pink


ray ban sunglasses quikr


ray ban sunglasses rb4165


ray ban sunglasses justin women


ray ban sunglasses rb 3025 gold 001


ebay ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 3136


ray ban sunglasses yellow


ray ban sunglasses korea


ray ban sunglasses john lennon


ray ban sunglasses india


ray ban sunglasses glass replacement


ray ban sunglasses 62


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses old fashion


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses 2180


ray ban sunglasses target


PRADA bag online store


ray ban sunglasses india


ray ban sunglasses titanium


ray ban sunglasses new wayfarer blue


is ray ban sunglasses us a legit site


ray ban sunglasses vs maui jim


ray ban sunglasses jack nicholson


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses clubmaster men


ray ban sunglasses in europe


ray ban sunglasses for cheap


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses repair kit


ray ban sunglasses mens uk


ray ban sunglasses 3534


ray ban sunglasses gradient


ray ban sunglasses official site


ray ban sunglasses on ebay


ray ban sunglasses glass lenses


3 ways to tell if ray ban sunglasses are fake


ray ban sunglasses in warehouse deals


ray ban sunglasses coupons


ray ban sunglasses large size


ray ban sunglasses us


ray ban sunglasses girl


ray ban sunglasses blue lenses


ray ban sunglasses replacement lenses


model ray ban sunglasses


ray ban sunglasses round silver


ray ban sunglasses for men


ray ban sunglasses black wayfarer


buy ray ban sunglasses & frames online


ray ban sunglasses uva uvb protection


ray ban sunglasses 2140f


ray ban sunglasses women polarized small


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses aviator large


ray ban sunglasses small


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses aviator men polarized


ray ban sunglasses preowned


ray ban sunglasses for men polarized black lens


ray ban sunglasses 2140 polarized


brand new ray ban sunglasses


ray ban sunglasses best price


ray ban sunglasses luxottica


ray ban sunglasses men in black


ray ban sunglasses women aviator orange


compare the best ray ban sunglasses prices from 200


ray ban sunglasses gradient brown


ray ban sunglasses kate middleton


ray ban sunglasses vancouver


ray ban sunglasses 0rb3498


ray ban sunglasses black polarized


genuine ray ban sunglasses


ray ban sunglasses case fake


ray ban sunglasses justin rb4165


ray ban sunglasses case replacement


ray ban sunglasses green


ray ban sunglasses nose pad


ray ban sunglasses 4165


ray ban sunglasses outlet near me


ray ban sunglasses cats 5000 classic


ray ban sunglasses from china


ray ban sunglasses original wayfarer


highstreet ray ban sunglasses


ray ban sunglasses r


ray ban sunglasses carbon fiber


ray ban sunglasses aviator polarized


5 top ray ban sunglasses for summer season 2016


ray ban sunglasses women aviator gradient


ray ban sunglasses clubround


ray ban sunglasses quikr


ray ban sunglasses women aviator polarized


girls ray ban sunglasses


ray ban sunglasses rb3016


ray ban sunglasses aviator gold


ray ban sunglasses round black


ray ban sunglasses cover


ray ban sunglasses 3025


ray ban sunglasses thin frame


ray ban sunglasses under 50


ray ban sunglasses 58


ray ban sunglasses blue and orange


ray ban sunglasses case for women


ray ban sunglasses women ray ban sunglasses aviator men 58 aviator orange


ray ban sunglasses myer


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses aviator 58


ray ban sunglasses insurance


ray ban sunglasses jack nicholson


ray ban sunglasses at target


white ray ban sunglasses


ray ban sunglasses ladies uk


ray ban sunglasses nwt


ray ban sunglasses on amazon


ray ban sunglasses kearney ne


ray ban sunglasses 601 71


ray ban sunglasses clubround


ray ban sunglasses at costco


ray ban sunglasses olympian


ray ban sunglasses aviator polarized green


ray ban sunglasses rb2140


ray ban sunglasses black and beige


ray ban sunglasses website


ray ban sunglasses pinterest


ray ban sunglasses closeout


ray ban sunglasses black frame black lens


ray ban sunglasses black wayfarer


ray ban sunglasses earpiece replacement


ray ban sunglasses types


ray ban sunglasses men aviator


where are ray ban sunglasses produced


ray ban sunglasses uk


offer on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses sale mens


ray ban sunglasses sale ebay


ray ban sunglasses women polarized mirror


ray ban sunglasses for kid


ray ban sunglasses rb4165


ray ban sunglasses 0rb3546


ray ban sunglasses coupons


ray ban sunglasses in deal


ray ban sunglasses clubmaster polarized


ray ban sunglasses size chart


genuine ray ban sunglasses


ray ban sunglasses women aviator


ray ban sunglasses kids aviator


ray ban sunglasses history


ray ban sunglasses polarised


ray ban sunglasses 0rb4165


ray ban sunglasses nose pad


ray ban sunglasses orange


ray ban sunglasses glass lenses


ray ban sunglasses for men polarized carbon fiber


ray ban sunglasses women polarized erika


ray ban sunglasses purple


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses 63mm


ray ban sunglasses round metal


ray ban sunglasses tech


ray ban sunglasses erica


ray ban sunglasses new collection


ray ban sunglasses for men black


ray ban sunglasses amazon


ray ban sunglasses ebay aviator


ray ban sunglasses box


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses for women


ray ban sunglasses good for running


ray ban sunglasses online store


ray ban sunglasses vintage


ray ban sunglasses large frame


ray ban sunglasses box


j crew ray ban sunglasses


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses 63


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses aviator women


ray ban sunglasses at campmor


ray ban sunglasses women polarized black


ray ban sunglasses brown aviator


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses for men clubmaster


what does the p mean on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses rubber frame


ray ban sunglasses aviator 55mm


ray ban sunglasses two tone


ray ban sunglasses usa shop


ray ban sunglasses vs. oakley


ray ban sunglasses instagram


ray ban sunglasses new wayfarer rb2132


ray ban sunglasses two tone


ray ban sunglasses ear pads


ray ban sunglasses mirrored aviator


ray ban sunglasses tortoise


ray ban sunglasses replica


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses aviator women gold


ray ban sunglasses made in china


ray ban sunglasses temples


ray ban sunglasses liteforce


ray ban sunglasses australia


pink ray ban sunglasses


ray ban sunglasses jackie o


ray ban sunglasses jackie ohh


ray ban sunglasses diamond


ray ban sunglasses rose gold


ray ban sunglasses women polarized 59mm


ray ban sunglasses men tortoise


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses signet


ray ban sunglasses for men 2017


ray ban sunglasses new style


ray ban sunglasses nwt auth


ray ban sunglasses 3534


ray ban sunglasses clubmaster oversized


ray ban sunglasses aviator women polarized


ray ban sunglasses qatar


ray ban sunglasses for men polarized black lens


ray ban sunglasses jordan


ray ban sunglasses women aviator


ray ban sunglasses women aviator petite


ray ban sunglasses from china


ray ban sunglasses milwaukee wi


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses black on black


ray ban sunglasses frames only


ray ban sunglasses erika women


ray ban sunglasses round silver


ray ban sunglasses 2027


ray ban sunglasses vs oakley sunglasses


ray ban sunglasses jackie ohh 2


ray ban sunglasses reviews


ray ban sunglasses for men polarized aviator


ray ban sunglasses 64mm


ray ban sunglasses new york


ray ban sunglasses auction


ray ban sunglasses black wayfarer


buy ray ban sunglasses & frames online


ray ban sunglasses case for women


ray ban sunglasses for women


ray ban sunglasses rb3447


ray ban sunglasses tortoise frame


ray ban sunglasses las vegas


ray ban sunglasses knockoffs


ray ban sunglasses in europe


ray ban sunglasses polarized folding wayfarer


ray ban sunglasses black frame black lens


ray ban sunglasses 0rb4165


ray ban sunglasses 601 71


ray ban sunglasses in india


ray ban sunglasses case fake


ray ban sunglasses rb3194


ray ban sunglasses 55


ray ban sunglasses vs fake


ray ban sunglasses 58


ray ban sunglasses justin black


ray ban sunglasses blue lenses


ray ban sunglasses 0rb2132


ray ban sunglasses that fold


ray ban sunglasses square


ray ban sunglasses mirror women


ray ban sunglasses 0rb3025


ray ban sunglasses styles


ray ban sunglasses clear


ray ban sunglasses women polarized 59mm


ray ban sunglasses for men rectangular


ray ban sunglasses gold mirror


ray ban sunglasses qatar online


ray ban sunglasses men aviator


ray ban sunglasses replacement parts


ebay ray ban sunglasses


ray ban sunglasses clip on


small ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 50


ray ban sunglasses 0rb3498


ray ban sunglasses lens


ray ban sunglasses matte gold


ray ban sunglasses knock off


ray ban sunglasses yellow lens


ray ban sunglasses hard case


ray ban sunglasses dhgate


ray ban sunglasses for men polarized 55mm


ray ban sunglasses for men black


PRADA hobo bag


ray ban sunglasses round polarized


ray ban sunglasses clubmaster women


ray ban sunglasses black friday


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses vampire


ray ban sunglasses academy


ray ban sunglasses round men


ray ban sunglasses clip on


offer on ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 0rb4147


ray ban sunglasses one day sale


ray ban sunglasses justin polarized


ray ban sunglasses round metal


ray ban sunglasses tinted


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses japan


ray ban sunglasses fake


ray ban sunglasses australia


ray ban sunglasses archives


ray ban sunglasses girl


prescription ray ban sunglasses are classic symbols of taste and style


ray ban sunglasses small


ray ban sunglasses silver frame


ray ban sunglasses large frame


ray ban sunglasses aviator large metal


ray ban sunglasses quicker


ray ban sunglasses gift card


ray ban sunglasses half frame


ray ban sunglasses 8315


ray ban sunglasses aviator 62mm


ray ban sunglasses blue glass


ray ban sunglasses 55


ray ban sunglasses small women


ray ban sunglasses quality


i offer ray ban sunglasses


ray ban sunglasses mens


ray ban sunglasses holder


ray ban sunglasses imitation


ray ban sunglasses classic


ray ban sunglasses the general


ray ban sunglasses houston


ray ban sunglasses for cheap


ray ban sunglasses aviator men 58


ray ban sunglasses 3030


ray ban sunglasses for kids


vintage ray ban sunglasses


ray ban sunglasses 49mm


ray ban sunglasses clubmaster women


“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"6 препоръки за »“ директорите на търговски компании"    

ѕолезни страници
    «а нас | јудитори€ | –еклама |  онтакти | ќбщи услови€ |
    ƒействителни собственици на насто€щото издание са »во √еоргиев ѕрокопиев и “еодор »ванов «ахов