Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Редакционна
бр. 4, 2017

Какви са новите очаквания към системите за управление на бизнеса?

от , 21 април 2017 1 1060 прочитания,

Динамично променящите се условия в съвременния свят налагат нов подход към управлението на бизнеса и контролирането на процесите в организациите. Мобилните и облачните изчисления, безжичните мрежи, Интернет на нещата и редица други бързо развиващи се технологични направления измениха радикално философията за развитие на корпоративната информационна среда. През последните 20 години, факторите мотивиращи организациите за внедряване на нови системи за управление на бизнеса все повече се изместваха от функционалността към стратегията. Очакванията на бизнеса при такива проекти вече не са свързани с това как въвежданите приложения ще обработват информацията или ще управляват процесите, а с това как те ще допринесат за реализацията на корпоративната стратегия.

На този фон, за 12-та поредна година априлският брой на списание CIO е посветен на актуалните тенденции в развитието на най-популярните класове корпоративен софтуер - ERP, CRM, BI. По традиция представяме основните изводи от традиционното проучване на списание CIO България за направленията, в които се развива информационната среда в българските организации, както и коментари по темата на ИТ ръководители от компании, развиващи своята дейност в различни индустрии.

И тази година в брой 4 на списание CIO сме отделили специално място на перспективните информационни технологии за търговските компании. Както ще се убедите от статиите в рубриката “ИТ за търговската дейност”, компаниите от сектора активно експериментират с най-авангардни технологии.

Специално за читателите от производствените предприятия в броя сме включили статията “9 технологични области, които изграждат фундамента на Индустрия 4.0”.

Препоръчваме ви и статиите от рубриката “Мениджмънт”, посветени на винаги актуалните теми за мотивацията на ИТ кадрите и за уменията от които те ще се нуждаят през следващите години.

Надяваме се, че представената информация ще ви бъде полезна.

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов