Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Технологии

Microsoft направи достъпни още 3 когнитивни услуги

от Надя Кръстева, 26 април 2017 4 3368 прочитания,

Компанията Microsoft обяви, че на Azure Portal са достъпни програмни интерфейси за още 3 от нейните когнитивни услуги - Face API, Computer Vision API и Content Moderator. 


Face API може да се използва за откриване и сравняване на изображения на човешки лица, за обединяването им в групи по визуална сложност и за идентификация на хора, които предварително са отбелязани на изображения. 
Computer Vision API предоставя на разработчиците средства за разбиране на това, което е изобразено на някаква картинка. Тази услуга създава етикети, идентифициращи обекти, известни хора или случващото се на снимка и съставя предожения за описание. 

Content Moderator осигурява асистирана от машина модерация на текст и изображения, допълнени със средства позволяващи преглед преди публикуването им. Има възможност и за модерация на видео, чрез Azure Media Services. 

През февруари тази година Microsoft пусна публична предварителна версия на Custom Speech Service API. Тогава от компанията планираха Content Moderator и Bing Speech API (услуги за преобразуване на текст в реч и обратно) да станат достъпни през март. 

MicrosoftКогнитивните услуги и ботовете са елементи от цялостната стратегия на Microsoft в областта на изкуствения интелект. Компанията работи по над 20 Cognitive Services API, които могат да се използват както независимо, така и в сценарии на ботове. По-рано тази година Microsoft обяви, че нейните когнитивни услуги вече са изпробвани от 424 хил. разработчици от 60 страни. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов