Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Технологии

Основаната от украинци Grammarly, получи инвестиции от $110 млн.

Основният продукт на компанията е приложение с изкуствен интелект, което коригира текстове

от Надя Кръстева, 09 май 2017 4 2671 прочитания,

Компанията Grammarly е получила инвестиции от $110 млн., в рамките на финансиране от фонда General Catalyst съвместно с IVP и Spark Capital. 

Grammarly е специализирана в разработката на приложения, използващи изкуствен интелект за съставяне на граматично и стилистично правилни текстове. Компанията е основана през 2009 г. от четирима украинци, пише изданието “Компьютерное Обозрение”. 

Приложението Grammarly повишава качеството на писмената реч, отчитайки индивидуалния стил на потребителя и неговите комуникативни цели. Предлаганите от Grammarly корекции не само помагат да се пише правилно, но и структурират текста, подбират необходимата стилистична тоналност и помагат на потребителя да създаде съобщение, което да бъде разбрано правилно. 

Grammarly


От момента на пускането на безплатната версия на продукта през януари 2015 г. досега, броят на активните потребители, които използват Grammarly всеки ден, надхвърли 6,9 млн. Продуктът е интегриран в различни приложения за комуникация, включително и във вид на разширения за браузъри и десктоп програми. Grammarly е едно от най-популярните разширения в Chrome Web Store, което има над 10 млн. активни потребители и рейтинг 4,6 от максимално възможен 5. 

Инвестицията от $100 млн., която е предназначена да осигури развитието на перспективния продукт идва от фондовете General Catalyst, Spark Capital и IVP. 
General Catalyst е известна преди всичко с инвестициите си в Snapchat и Airbnb, а фонда Spark Capital – с инвестициите си в Twitter, Tumblr и Oculus. В различни периоди IVP е инвестирала в Netflix, Dropbox, Slack, Shazam, Tivo, Zynga, а също в Seagate, Juniper Networks, Polycom и др. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов