Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Забраната за лаптоп в самолета ще обхване и полетите от Европа за САЩ

Министерство на вътрешната сигурност на САЩ и Агенцията за транспортна сигурност все още не са потвърдили информацията.

от , 11 май 2017 1 1096 прочитания,

Министерство на вътрешната сигурност на САЩ обмисля да разшири забраната си за внасяне на електронни устройства на борда на полети за Съединените щати от определени летища, според информация на CBS News.

Забраната за лаптоп в самолета ще обхване и полетите от Европа за САЩ

През март министерството забрани всякакви устройства, по-големи от мобилен телефон, да бъдат внасяни на борда на планирани за САЩ полети от 10 летища, намиращи се в Турция, Саудитска Арабия, Мароко, Кувейт, Катар и Обединените Арабски Емирства. Терористични организации са се насочили към пътнически самолети с „новаторски методи“, включително „скриване на взривни устройства в различни потребителски стоки“, гласеше съобщението на ведомството тогава.

Обединеното кралство наложи подобни правила, забранявайки по-големи от мобилен телефон електронни устройства да се внасят на борда на полети за Великобритания от всички летища в шест държави: Египет, Тунис, Йордания, Ливан, Саудитска Арабия и Турция.

В информацията си CBS се позовава на неназован източник от Министерство на вътрешната сигурност, според когото забраната за електронните устройства може да обхване и полетите за САЩ от Европа, което вероятно ще включва и Великобритания. Представители на правителството „провеждат срещи с американските авиолинии почти всяка седмица“ и решението може да стане ясно до няколко седмици, отбелязва източникът.

Информацията не е потвърдена нито от Министерство на вътрешната сигурност на САЩ, нито от Агенцията за транспортна сигурност.

Забраната е в сила за таблети, лаптопи, електронни книги, камери и преносими DVD плеъри, както и за други електронни устройства. Мобилните телефони и медицинската апаратура не попадат под забраната.

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов