Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Актуални проекти

Облак на VMware подпомага дигиталната трансформация на Amadeus

от Надя Кръстева, 12 май 2017 0 1435 прочитания,

Amadeus IT Group внедри корпоративен частен облак на базата на VMware Integrated OpenStack, съобщава сайтът Travolution.com. Изграденото решение е предназначено да поддържа инициативите за дигитална трансформация на бизнеса на компанията.

Amadeus

Amadeus е технологична компания с централен офис в Мадрид (Испания), която работи в сферата на глобалния туризъм. Решенията на компанията повишават ефективността на работата на туристически агенции, корпорации, авиолинии, летища, хотели и други организации. Технологиите и услугите на Amadeus се ползват на всички етапи от организацията на пътешествия – търсене, резервации, купуване на билети и т.н. По данни на компанията, нейните информационни системи обработват всеки ден по около 4 млрд. трансакции. 
За да обслужва по-добре растящите потребности на своите вътрешни и външни клиенти, Amadeus внедри частен облак. Потребителите се нуждаеха от бърз достъп до ресурси и ИТ услуги, поддръжка на нейтив облачни приложения от ново поколение и висока достъпност на приложенията и услугите. За да отговори на тези потребности компанията избра за основа на своя частен облак софтуера на VMware. 

IaaS платформата на компанията е изградена на базата на решенията VMware Integrated OpenStack, VMware NSX, VMware vSAN и VMware vSphere. 

В частност, Amadeus използва VMware NSX за разпределена логическа маршрутизация и разпределена защита на мрежата в цялата IaaS платформа. VMware Integrated OpenStack дава на Amadeus надеждна основа, осигуряваща непрекъсната достъпност на приложенията и услугите, както и възможност да се използват функции на vSphere, като например vMotion, за намаляване на времето за престой на работни натоварвания. 

В резултат на трансформацията на своя център за обработка данни Amadeus е увеличила значително скоростта на обслужване на своите външни и вътрешни потребители. 
Amadeus използва решения на VMware вече 15 години. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов