Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Актуални проекти

Облак на VMware подпомага дигиталната трансформация на Amadeus

от Надя Кръстева, 12 май 2017 0 874 прочитания,

Amadeus IT Group внедри корпоративен частен облак на базата на VMware Integrated OpenStack, съобщава сайтът Travolution.com. Изграденото решение е предназначено да поддържа инициативите за дигитална трансформация на бизнеса на компанията.

Amadeus

Amadeus е технологична компания с централен офис в Мадрид (Испания), която работи в сферата на глобалния туризъм. Решенията на компанията повишават ефективността на работата на туристически агенции, корпорации, авиолинии, летища, хотели и други организации. Технологиите и услугите на Amadeus се ползват на всички етапи от организацията на пътешествия – търсене, резервации, купуване на билети и т.н. По данни на компанията, нейните информационни системи обработват всеки ден по около 4 млрд. трансакции. 
За да обслужва по-добре растящите потребности на своите вътрешни и външни клиенти, Amadeus внедри частен облак. Потребителите се нуждаеха от бърз достъп до ресурси и ИТ услуги, поддръжка на нейтив облачни приложения от ново поколение и висока достъпност на приложенията и услугите. За да отговори на тези потребности компанията избра за основа на своя частен облак софтуера на VMware. 

IaaS платформата на компанията е изградена на базата на решенията VMware Integrated OpenStack, VMware NSX, VMware vSAN и VMware vSphere. 

В частност, Amadeus използва VMware NSX за разпределена логическа маршрутизация и разпределена защита на мрежата в цялата IaaS платформа. VMware Integrated OpenStack дава на Amadeus надеждна основа, осигуряваща непрекъсната достъпност на приложенията и услугите, както и възможност да се използват функции на vSphere, като например vMotion, за намаляване на времето за престой на работни натоварвания. 

В резултат на трансформацията на своя център за обработка данни Amadeus е увеличила значително скоростта на обслужване на своите външни и вътрешни потребители. 
Amadeus използва решения на VMware вече 15 години. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Облак на VMware подпомага дигиталната трансформация на Amadeus"    

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов