Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

PwC: Комерсиалното приложение на дрони – пазар за над $127 млрд.

от Надя Кръстева, 15 май 2017 2 1001 прочитания,

Революцията в областта на използването на безпилотни устройства оказва съществено влияние върху различни сектори от икономиката – от селското стопанство до медиите. Според оценки на PwC, обемът на световния пазар на бизнес услуги с използване на дрони надвишава $127 млрд.

дрониАнализаторите отбелязват, че в един продължителен период от време успехът в бизнеса е бил постиган чрез конкурентоспособност, базирана на по-ниски цени за производство. Сега обаче, компаниите започват да се конкурират на базата на ценности, създавани чрез иновации.  

Прилагането на безпилотни устройства дава възможност на компаниите от различни сектори на икономиката да създават нови оперативни и бизнес модели. Във всеки сектор са налице различни потребности, необходими са различни решения, базирани на дрони и съответно са нужни безпилотни устройства с различна функционалност. В някои случаи е важна скоростта на полета и товароподемността, в други случаи са необходими решения осигуряващи високо качество на данните в реално време. 

Според наскоро публикуван доклад на PwC, озаглавен “Clarity from above” (Ясен поглед от високо), обемът на пазара на решения с използване на безпилотни устройства вече е на стойност повече от $127 млрд. Това е цената на бизнес услугите и работната сили, които съвсем скоро ще бъдат заменени от решения използващи дрони. Най-големи перспективи за прилагане на тези решения има в инфраструктурния сектор, където пазарът на услуги базирани на безпилотни устройства е на стойност $45 млрд. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов