Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Скот Макнийли: Мрежата наистина ще стане компютър

Бившият CEO на незабравимата Sun Microsystems се надява, че в епохата на Интернет на нещата легендарният девиз на неговата компания ще стане факт

от Надя Кръстева, 16 май 2017 0 1030 прочитания,

Девизът на компанията, която даде на света архитектурата SPARC и платформата Java, преди през 2010 г.  да бъде погълната от Oracle бе фразата: “Мрежата е компютър”. Днес, както счита бившият изпълнителен директор на Sun Microsystems Скот Макнийли, този девиз може да се реализира на практика, от технологиите, които разработва компанията Real-Time Innovations (RTI). 


Скот Макнийли

Скот МакнийлиНаскоро RTI покани Макнийли да стане първия член на нейния току що създаден консултативен съвет. 
RTI се занимава с разработката на комуникационен софтуер за надеждно предаване на информация по компютърни мрежи в реално време. Програмите на RTI работят непосредствено във възлите на мрежата, на различно оборудване, чак до микроконтролери със 128 KB памет и използват различни типове мрежови връзки – оптични, безжични и спътникови. Това осигурява надеждност на комуникациите, дори ако част от мрежата излезе от строя. Крупните промишлени системи в енергетиката, медицината и т.н. трябва да имат такава надеждност. 


Програмите на RTI могат да работят с 90 различни операционни системи и в известен смисъл могат да бъдат сравнени с Java виртуална машина за Интернет на нещата, казва Скот Макнийли. JVM предоставя единна платформа за работата на приложения, а RTI е средство за пренасяне на данни и съобщения, пояснява основателят на Sun, който очевидно е доволен, че макар и неговата компания вече да не съществува идеите и оцеляват. 

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов