Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Слух: автомобил-робот на Apple може да се появи през 2020 г.

от Надя Кръстева, 17 май 2017 1 1191 прочитания,

От Apple все така продължават да не признават официално, че разработват автомобил, но както посочва изданието PC Advisor, в компанията със сигурност разработват операционна система за автомобили-роботи, като за тази цел в Канада е сформирано подразделение, което е привлякло много разработчици от QNX (разработчик на Unix базирана ОС, закупен от BlackBerry).  

Преди време сайтът 9to5Mac съобщи, че през октомври Apple е прекратила работата си по проекта за електромобил, пренасочвайки ресурсите си към създаване на “автономен самоуправляем автомобил”. 

Агенция Bloomberg, на свой ред, предвиди срок за появата на автомобила на Apple, който може би ще се казва Apple Car или iCar и посочи 2020 г. А според Wall Street Journal, Apple Car може да излезе на пазара още през 2019 г.

Apple

Сайтът Autocar пише, че в Apple възнамеряват да пускат по половин милион коли годишно – което е значително повече, от количествата, които реализира на пазара компанията Tesla. При това се носи слух, че от Tesla в Apple са преминали 50 инженери. Говори се също обаче, че от Apple в Tesla са се преместили три пъти повече специалисти. 

The Guardian също следи темата. Според изданието, в рамките на проекта Titan, Apple вече изпробва автомобил-робот в строго охранявана база на Военноморските сили в околностите на Сан Франциско. 

Вероятността Apple да разработва iCar изглежда още по-висока, както се вземат предвид намеци на мениджъри от компанията, регистрацията на патенти в това направление, увеличаването на бюджета за развойна и изследователска дейност и т.н.  Не е изключено обаче, Apple да възнамерява да си сътрудничи с автомобилните производители, предлагайки им софтуер и хардуер, без да пуска собствен автомобил.  

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов