Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

ARM иска да имплантира микрочип в човешкия мозък

Технологичният гигант планира да се бори с невродегенеративни заболявания.

от , 18 май 2017 3 1461 прочитания,

Микрочиповете са навсякъде в наши дни, а сега ARM започва партньорство с американски университет за изучаване възможностите за имплантиране на чип в мозъка, съобщава ежедневникът Cambridge News.

Компанията със седалище в Кеймбридж и Центърът за сензомоторно невронно инженерство (CSNE) към Университета на Вашингтон подписаха споразумение, според което CSNE ще разработи уникален имплантируем чип, чиято цел ще бъде решаване на невродегенеративни проблеми. CSNE е изследователски център, създаващ иновативни начини за свързване на задълбочени компютърни познания как мозъкът се адаптира и обработва информацията с дизайн на имплантируеми устройства. 

 

ARM иска да имплантира микрочип в човешкия мозък

 

„Човешкият мозък е една от последните граници за технологичните иновации“, посочва в публикация в блог Карфик Ранджан, директор на ARM за здравните и нови технологии. Според него създаването на двупосочен интерфейс между мозъка и компютър (BCCI) може да разреши състояния, като парализа в резултат на увреждане на гръбначния мозък, изкуствен крайник да усеща топло и студено, временен имплант да помага за възстановяване от сърдечен удар.

Изследователският проект ще създаде чип, който ще може да приема неврални сигнали от мозъка, представляващи желаните за предприемане от парализиран индивид движенията. Така човек ще може да се движи, независимо от парализата си.

Надеждите са в бъдеще устройството да може да изпраща информация и в обратна посока, позволявайки на човек отново да почувства как ръката му докосва.

В проекта ще бъде използван малкият, но мощен процесор Cortex-M0 на ARM.

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов