Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини В глобален мащаб

Джеф Безос попита Twitter как да дарява парите си

от , 16 юни 2017 0 817 прочитания,

С нетно състояние от приблизително 82 млрд. долар, Джеф Безос се нарежда след Бил Гейтс и Амансио Ортега на върха на класацията на Forbes за най-богатите хора в света. Когато става дума за неговата дейност като филантроп, главният изпълнителен директор и основател на Amazon често е фокусиран върху дългосрочни планове. Но сега иска да помогне на онези, които има нужда от помощ в момента, и той се обърна към Twitter за предложения.

 

Джеф Безос попита Twitter как да дарява парите си

 

„Искам повече от филантропската ми дейност да помага на хора тук и сега – краткосрочно – на кръстопът между спешната нужда и трайно въздействие“, написа Безос в Twitter, цитиран от TechSpot.

„Ако имате идеи, просто отговорете на този туит с идеята (а ако смятате, че този подход е грешен, ще се радвам да чуя и това.)“, допълва той.

Безос отбелязва, че основните му бизнес начинания - Amazon, Blue Origin, и Washington Post – „допринасят за обществото и цивилизацията по свои начини“, макар целите им да са по-дългосрочни.

Безос подкрепя и Bezos family foundation, финансирана от неговите родители в подкрепа на образованието чрез инвестиции в изследвания, обществена осведоменост и програми. Но за разлика от Бил Гейтс и Марк Зукърбърг, шефът на Amazon не е известен със своята благотворителност, и явно не е част от Giving Pledge – ангажимент на най-богатите в света хора и семейства да дарят над половината си богатство за добри каузи. Под идеята са се подписали 169 души, а Безос е единственият от петимата най-богати американци извън този списък.

Някои от предложенията как Безос да използва своите пари са: да осигури подслон на бездомните LGBT младежи; да започне експеримент с гарантиран основен доход; да преквалифицира военните ветерани да дават първа помощ при природни бедствия.  

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Джеф Безос попита Twitter как да дарява парите си"    

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов