“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

Ќовини »“ мениджмънт
бр. 6, 2017

10 »“ специалности, за които най-трудно се намират опитни служители

ѕроучване на Burning Glass разкрива кои »“ позиции представл€ват най-гол€мо предизвикателство за попълване със специалисти

от , 20 юни 2017 1 751 прочитани€,

Ѕързото развиващите се технологичните иновации в ерата на дигиталната трансформаци€ прав€т трудно за компаниите да откри€т и наемат опитни хора с нужната им комбинаци€ от модерни умени€ и опит. Ќо още по-трудно е намирането на кандидати с „меки“ умени€ и лидерски потенциал, притежаващи нужните технически познани€, отбел€зва ћат —игелман, изпълнителен директор на компани€та за пазарни анализи Burning Glass.

„¬ информационните технологии в момента повечето служители средно и високо ниво на пазара имат значително предимство заради своите технически умени€, а не поради своите управленски или „меки“ умени€. “ова означава, че определени позиции е неверо€тно трудно да бъдат попълнени, защото изискват освен технически познани€ също и лидерски умени€ и специфичен опит в съответната индустри€ или област.  огато искате от кандидат за работа да носи две различни шапки – в случа€ техническа и управленска – вие правите позици€та по-трудна за попълване, защото бро€т на потенциалните кандидати става по-малък“, казва —игелман.

Ќа база проучване на повече от 40 000 уебсайта за публикуване на об€ви за свободни работни места, проведено между август 2015 и септември 2016 година, Burning Glass прави класаци€ на десетте най-трудни за попълване позиции в »“ отделите според нужните за намирането на правилни€ човек дни.

1. “ехнически мениджър/директор

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 107

“ехнически€т мениджър е натоварен както с ръководенето на всички технически процеси в »“ отдела, така и с управление на персонал и подбор на нови служители.

2. SAP мениджър

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 64

SAP мениджърът, както и самото име подсказва, е натоварен със следене прилагането и интегрирането на SAP решени€ в ц€лата организаци€. “ой тр€бва да има опит със SAP Solution Manager, за да може да гарантира, че SAP решени€та работ€т ефективно и експедитивно в организаци€та.

3. —истемен анализатор

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 63

—истемни€т анализатор специализира в анализиране, разработване и изпълнение на информационни системи и »“ решени€ за бизнес потребители. —истемни€т анализатор настройва нови компютърни системи, включително хардуер и софтуер, и може да добав€ нови приложени€ за повишаване на продуктивността.

4. Java архитект

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 63

јрхитектите под Java дефинират, интегрират, обнов€ват и поддържат инфраструктура и приложени€ в компани€та за поддържане на Java приложени€. “ова може да включва всичко - от решени€ за електронна търгови€ до приложени€ за управление на финанси и уеб приложени€.

5. CRM разработчик

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 54

CRM платформата се превръща в основен елемент от днешни€ дигитален бизнес, отбел€зва —игелман, и позици€та изисква обширни познани€ за движещите бизнеса елементи в платформата и опит с т€хното интегриране и използване.

„Ќаблюдава се гол€мо търсене на хора с опит със Salesforce в различни индустрии, което говори за разпространеността на платформата“, уточн€ва експертът.

6. јрхитект на база данни

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 54

јрхитектът на бази данни е натоварен с проектирането, създаването, развитието и поддържането на архитектурата от данни на организаци€та. “ова означава, че има възможност за достъп до базата данни на организаци€та, вътрешна и външна, и да проектира, изгражда и управл€ва инфраструктурата за данни с цел съхранение и анализиране на тези данни.

7.  онсултант по киберсигурност

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 53

 онсултантът по киберсигурност анализира сигурността на организаци€та и възможните вектори на атака, след което съветва и напътства ръководството как най-добре да се защити организаци€та от заплахи. “ова може да включва хардуер, софтуер, мрежа и приложени€ за сигурност.

8. »нженер на вграден софтуер

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 52

— развитието на "»нтернет на нещата" инженерите със способности за разработване на вградени решени€ са много търсени и трудни за намиране, об€сн€ва —игелман. „Ќезависимо дали е за производството, здравеопазването или потреблението, инженерът на вграден софтуер е от критично значение за модифицирането на наличните системи за нови приложени€ или за създаване на изц€ло нови приложен舓, допълва той.

9. ћениджър данни

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 51

ћениджърите на данни помагат на компаниите да организират, съхран€ват и анализират данни с фокус върху сигурността и поверителността. “е тр€бва да имат обширни познани€ върху сложността на управлението на данни, известни работни познани€ за архитектура на данни и най-добрите практики за защита и съгласуване на данни.

10. »нженер/специалист интегриране на системи

ƒни за намиране на подход€щи€ кандидат: 51

»нженер интегриране на системи е специалност за свързването на различни изчислителни системи или приложени€, за да могат да работ€т заедно безпроблемно, като една система. “ой тр€бва да познава най-същественото в управлението на софтуер, мрежи, сигурност и бизнес процеси.

јлтернативата е обучение

¬същност, »“ директорите тр€бва да избират между търсенето на нови специалисти и преподготовката на кадри от своите екипи.

ќблачни, социални, мобилни технологии, обработка на големи обеми от данни – това са не просто нови технологии, а нови направлени€, трансформиращи цели индустрии, отбел€зва вицепрезидента по изследвани€та в областта на управлението на »“ персонала в изследователската компани€ Gartner ƒайан Ѕери. —поред не€ преподготовката на сътрудниците за работа в тези области е по-трудно осъществима, така че ръководителите тр€бва да се обмисл€т и планират назначаването на нови кадри.

ќще през 2010 година обаче, проучване на Gartner установи, че формални процедури за вземане на решени€ относно планирането на кадрите има в по-малко от една трета от »“ организациите. ј през 2016 година, в проучване на TEKsystems, 68% от участниците за€виха, че подбора на сътрудници за реализаци€ на »“ проекти е станал по-сложен, отколкото преди 5 години.

¬ Accenture, където под ръководството на директора по информационни технологии работ€т 400 души, проблемите се решават с обучение, за което компани€та е заделила $800 млн. ¬ AT&T наемат нови специалисти и ги ангажират в обучението на други сътрудници.

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

 
  
06:45, 23 септември 2017 # 1
NO AVATAR
20170923 leilei3915

mbt shoes


kate spade outlet online


ferragamo outlet


michael kors outlet clearance


kate spade outlet


pandora jewelry


oakley sunglasses


ugg boots


snapbacks wholesale


polo outlet stores


canada goose outlet store


canada goose jackets


coach outlet store online


canada goose outlet


fred perry polo


oakley sunglasses


michael kors outlet online


kate spade outlet store


ralph lauren


air jordan 4


canada goose jackets


adidas yeezy


nike shoes


ralph lauren polo


christian louboutin outlet


oakley sunglasses


polo ralph lauren factory store


pandora rings


moncler outlet


ugg outlet


adidas nmd r1


adidas outlet online


coach canada


hermes outlet


kate spade outlet


ralph lauren outlet


cheap ray ban sunglasses


fitflop sandals


mont blanc pens


fred perry clothing


cheap oakley sunglasses


ralph lauren


polo ralph lauren outlet


ugg boots


canada goose jackets


kate spade outlet


ed hardy


ugg outlet


kate spade handbags


michael kors handbags


cheap jordan shoes


ralph lauren uk


polo ralph lauren


fitflops shoes


cheap oakley sunglasses


vintage nhl jerseys


polo outlet


michael kors outlet


kate spade purses


nike outlet


pandora outlet


ralph lauren polo shirts


lebron shoes


uggs outlet


cheap ugg boots


coach outlet store online


fitflops sandals


ralph lauren


michael kors outlet clearance


canada goose jackets


adidas yeezy boost


prada outlet


pandora charms


lacoste polo


polo ralph lauren


cheap jordans


ralph lauren


ugg outlet


canada goose


michael kors outlet online


polo ralph lauren outlet


ultra boosts


nike shoes for men


adidas yeezy


polo ralph lauren outlet


canada goose jackets


adidas shoes for women


mbt outlet


nike outlet


tory burch handbags


coach outlet


coach factory outlet


canada goose jackets


michael kors outlet


longchamp outlet


canada goose outlet


polo ralph lauren


canada goose outlet


ralph lauren shirts


coach outlet


“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"10 »“ специалности, за които най-трудно се намират опитни служители"    

ѕолезни страници
    «а нас | јудитори€ | –еклама |  онтакти | ќбщи услови€ |
    ƒействителни собственици на насто€щото издание са »во √еоргиев ѕрокопиев и “еодор »ванов «ахов