Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини ИТ & Образование

Microsoft иска да превърне OneNote в основно учебно помагало

Компанията развива приложението в посока нуждите на образованието и, може би, работи за създаване на поколение свикнало да работи в нейните продукти.

от , 27 юни 2017 0 2279 прочитания,

Microsoft, без да вдига много шум, от известно време се е фокусирал върху пазара на образование със своето приложение OneNote. Компанията предложи безплатни абонаменти за Office 365 на студенти, интегриран учител по математика и ориентираната към класа добавка OneNote Class Notebook. Microsoft наскоро обнови OneNote с още образователни допълнения, включително подобрения в Notebook, нови образователни инструменти и забавни нови стикери, които ученици и учители могат да използват да оживят своята съвместна работа, съобщава Engadget.

 

Microsoft иска да превърне OneNote в основно учебно помагало

 

Обновяванията включват подобрения както за учениците, така и за учителите. OneNote Class Notebook вече ще се свързва с повече образователно модулни системи (LMS), включително Edsby, Schoology и Skooler, има подобрена интеграция със съответните инструменти за оценяване. Допълнението Learning Tools има подобрено Syllables за английски език и са добавени четири нови езика: френски, немски, италиански и испански. Екипът е изготвил и новия инструмент Researcher, достъпен за потребителите на Office 365, Word за Windows и Mac. Учениците и учителите могат да запазят копие на своите „тетрадки“ в своя личен OneDrive, което улеснява прехвърлянето им между училища и класове. Стикерите правят OneNote много по-забавен, а програмата вече е допълнена с два нови пакета стикери, наречени Silly Supplies и Cacti Friends.

В основата си, всички тези функционалности и козметични подобрения ще помогнат на децата и учителите в тяхната дигитална учебна стая. Трудно е да не се погледна на това и като начин за създаване на цяло поколение от бъдещи възрастни хора, които ще гледат на OneNote като на незаменима част от ежедневието си, което е чудесен начин за съревнование с другите налични предложения, като Evernote и Bear.

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов