Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новини Комуникации

Samsung обяви рекордна печалба

Бизнесът с чипове на компанията е отговорен за стабилния ръст в приходите през втората четвърт на 2017 г.

от , 27 юли 2017 0 1679 прочитания,


Samsung обяви рекордна печалба за втората четвърт на 2017 година. Компанията регистрира приходи в размер на 61 трилиона вона или 54,7 милиарда долара. Оперативната печалба възлиза на 14,07 трилиона вона (12,6 милиарда долара), което е ръст с огромните 72% в сравнение със същия период от миналата година.

Очакванията за третата четвърт на 2017-а са дори по-големи, защото тогава Samsung трябва да започне да доставя OLED дисплеи за новия Apple iPhone 8. В основата на добрите финансови резултати стои бизнеса с чипове на корейската компания - 7,2 милиарда долара оперативна печалба от общ приход 15,7 милиарда. Тези цифри също ще продължат да се увеличават през юли-септември, заради повишеното търсене на DRAM и NAND чипове.

Подразделението за ИТ и Мобилни комуникации е отговорно за около половината от приходите - 30 трилиона вона. Samsung неотдавна заяви, че Galaxy S8 и S8+ са реализирали по-добри продажби от Galaxy S7 сериите в почти всички региони по света. Изглежда новият Infinity Display се харесва на потребителите, заедно с подобрената водо- и прахоустойчивост. 

Въпреки доброто представяне на флагманите на компанията, телефоните от среден и нисък клас отбелязват спад, което води до сходен общ брой доставени телефони през това тримесечие. Корейците очакват да променят тази тенденция с обновена линия Galaxy J, която се появи на пазара през юли. Анализаторите очакват също така годишната печалба на Samsung да бъде по-висока спрямо предходната година, което отново се дължи на бизнеса с полупроводникови елементи.

КОМЕНТАРИ ОТ  

Полезни страници
    За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
    Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов