Ако искате да хвърлите едно око на следващото поколение Pixel телефони на Google, преди да решите дали ще си купите Galaxy Note 8, не се тревожете. Чакането ще продължи само още няколко седмици. Евън Блас - нашият любим мобилен лийкър - е пуснал туийт, в който споделя поредната вътрешна информация, изкопчена неясно как - а именно, че Google ще представи втората генерация Pixel на 5-и октромври. Блас още казва, че както нормалната, така и XL версията на телефоните, ще работи на платформа Snapdragon 836. Според предишни слухове, по-малкият модел ще бъде произвеждан от HTC, а XL варианта - от LG.

Ако по-старата "изтекла" информация е вярна, то потребителите ще видят доста изчистени телефони с опцията "border-squeeze", която позволява да се управлява чрез стискане на рамката. Оказва се, че двата нови телефона нямат двойна камера - каквато е модата напоследък сред флагманските устройства, а Google е премахнала 3,5 мм аудиожак за слушалки по аналог с Apple и последните iPhone.

Сред останалите възможни характеристики на телефоните са разделителна способност от 1440p за дисплеите, 4GB RAM и 128GB вградена памет. Снимката, която виждате в началото на материала и която е добита от колегите Android Police, показва външния вид на устройствата.

Не е ясно доколко са акуратни всички тези прогнозни характеристики, но ако датата, която Блас цитира за официална премиера, е вярна, ни остава сравнително малко време в очакване.