Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CIO PR Зона

Frotcom - още по-добра телематична система

2206 прочитания

FROTCOM е интелигентна флийт мениджмънт система за проследяване и управление на автомобилни паркове, като тя е универсална за всички видове и модели автомобили. Системата позволява лесно и ефективно да се управляват ралични по големина флоти, като за целта във всеки автомобил се инсталира малко устройство, съдържащо в себе си GPS и GSM модули, което се свързва към акумулатора и така позволява да се следят автомобилите 24 часа в денонощието, като изпраща актуалната им позиция заедно с много видове данни. Визуализацията на генерираните данни и тяхната обработка става чрез уеб базиран софтуер, което ги прави достъпни от всяко място на света и по всяко време за потребителите.

За да бъде максимално полезна, системата за флийт мениджмънт FROTCOM има разработени и Android, и iOS приложения за мобилни устройства, което прави контрола и управлението максимално гъвкаво, с възможност да се извършва и в движение.

Следвайки стратегията си да бъдем иноватори, системата FROTCOM е с изцяло нова визия и функционалност. Тя е разработена на база на една от най-съвременните технологии за разработка - HTML5 технология, което є дава изцяло нови възможности за развитие. Новият изглед на системата е подобрен, като платформата позволява по-добра визия, избор на много графични икони с повече детайли и по-добра анимация. Всичко това е допълнено от автоматичното мащабиране спрямо екрана на устройството, на което се използва.

Новата версия позволява и по-лесното интегриране с външни системи, чрез подобрена API свързаност, което позволява лесния обмен на данни с вашите фирмени софтуери (ERP системи). Чрез нея има успешно интегриране с възможност за изпращане на данни от системата Frotcom към системите на LIDL, DHL, Schenker, LKW Walter, Timocom и много други. Също така могат да се изпращат данни от автомобилите и към Hu-go, унгарската пътна агенция, като по този начин автоматично се изчисляват пътните такси за автомобилите и се заплащат онлайн, без да е необходимо шофьорът да носи отговорност за закупуването на билети и да спазва определения маршрут.

Друго удобство на новата разработка на системата е създаването на маршрут от няколко точки и изпращането му към мобилното устройство (навигация Garmin) на шофьора. При създаването на маршрута лесно можете да променяте пътя, по който да мине с хващане и провлачване до желаната позиция. Така можете да избегнете нежелани участъци (с високи пътни такси, натоварен трафик, наличие на опасности и др.).

Всичко това е допълнено с най-новите функции на системата, като:

* Дистанционно сваляне на данни от тахографите и картите на шофьорите – с възможност за сваляне на данните от тахографа и тахографската карта без да се напуска офисът. Модулът позволява и настройка за автоматично сваляне на данните на зададен период.

* Оценка на стила на шофиране на шофьора в реално време – чрез този модул се получава крайна оценка за начина на управление на автомобила, която е на базата на сложни изчисления по различни критерии от данните (рязко ускорение, рязко спиране, дълго време работа на място за двигателя, оптимални обороти, използване на круиз контрол и др.), получени в системата.

* Изпращане на снимки с високо качество от автомобилите към офиса – тази нова възможност на модула за управление на работната сила ви позволява да получавате висококачествени снимки от шофьорите – снимки на документи за доставка, фактури, щета, начин на подреждане на стоката и др.

* Планиране, задаване и контрол над изпълнението на маршрути – имате възможност да създадете маршрути с различни адреси за посещение. След това да ги зададете за изпълнение на някои от автомобилите, при което ще започне наблюдение в реално време над изпълнението и ще бъдете известени при проблем – закъснение, избързване, излизане от предварително зададения маршрут и др.

* Автоматично изчисление на периодите за шофиране – 4,5 часа, дневно, седмично и двуседмично шофиране на база изискванията на Регламент 561. Изчисленията се правят в реално време, като по този начин във всеки един момент знаетe колко време остава на шофьора за шофиране днес, до края на седмицата и за двуседмичен период.

* Управление на работната сила – с възможност за задаване на различни типове задачи с едно или няколко задания, които можете да следите поетапното им изпълнение.

* A всички останали полезни функции от предходната версия са запазени и подобрени.

* Като лидери в разработването на система за проследяване и управление на автопарка FROTCOM, ще продължаваме с развитието на функционалноста, като за най-близко бъдеще сме предвидили:

* Допълване на модула за мониторинг, с възможност всеки потребител да избира KPI (ключови показатели), които са важни за неговата компания.

* Развитие на модула за маршутизация, с възможност за оптимизация на генерираният маршрут според зададен критерий (цена, време, разстояние, и други)

* Разработване на „правилото на минутката“, според регламент 561 на на Европейския парламент, при отчитане на данните от тахографа и тахографската карта на шофьора, както и още много други.


Пловдив
Бул. Кукленско шосе 28Р
Нац. тел. 0700 45 145
info@bg.frotcom.com
www.frotcom.com

(28.02.2017)
За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов