Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CIO PR Зона

FIXY – решение на проблемите при управлението на автомобилните паркове

1300 прочитания

„GPS Контрол” е сред първите компании у нас, специализирани в разработката на GPS приложения за контрол, охрана и логистика на автомобилния парк. Първият проект на фирмата, реализиран преди 15 г., е внедрената GPS система за охрана на автомобили и товари на територията на Европа. Компанията изгражда един от първите 24-часови диспечерски центъра в страната, който съвместно с органите на реда на частно и държавно ниво, гарантира на своите клиенти бърза и своевременна реакция при опит за неправомерно посегателство върху охранявания автомобил или товар.

През годините „GPS Контрол” се утвърди на българския пазар изграждайки успешни решения за компаннии от различни сектори и привличайки ключови партньори. Така например сътрудничеството с една от водещите телекомуникационни компании в страната – Теленор, дава възможност редица B2B услуги, предлагани от двете компании, да достигат до максимално широк спектър от потребители.

Освен на Българския пазар, „GPS Контрол” развива успешно своята дейност и в чужбина. Компанията разполага с офиси в Румъния, Италия и Австрия.

Сред най-популярните разработки на екипа на „GPS Контрол” е логистичната програма FIXY, която дава възможност на фирмите, разполагащи със собствен автотранспорт да намалят своите разходи за гориво, да прекратят злоупотребите, да намалят средствата за поддръжка на автомобилния парк и т. н. Системата се използва най-често от компании в областта на транспорта и логистиката, дистрибуцията, търговски представителства, сервизна дейност, охрана, строителство и ремонт, селско стопанство, обществен транспорт, полиция, пожарна, бърза помощ, сметоизвозване и др.

Основна функционалност на FIXY

Тази система позволява на мениджърските екипи на компании с различна дейност да разрешават проблемите при управлението на автомобилните си паркове. С интуитивния си интерфейс, компактност и ефективност FIXY спестява на бизнеса много излишни разходи за гориво и консумативи. Позволява им да обслужват по-коректно и прецизно клиентите си, което повиши техните приходи и оптимизира на разумна цена цялостния им логистичен процес.

Софтуерната програма FIXY е клиентска част, която обработва, анализира и визуализира получените данни от GPS устройствата, монтирани в МПС. Системата е разработена така, че да гарантира на компанията ползваща продукта, максимална сигурност и защита на данните. Това става чрез специфично криптиране на данните и различни нива на достъп до програмата от страна на потребителите. Информацията генерирана от системата се визуализира на екрана на компютъра на клиента в реално време. Получените данни се съхраняват от системата и се използват за различни анализи, справки и отчети.

Сред предимствата на системата FIXY са бързата възвращаемост на първоначално направената инвестиция, автоматизираното управление на дейността на автопарка, 24 часовата онлайн информация за работещите единици, максималното оптимизиране работата на автопарк, пълния контрол над изпълнението на поставените оперативни задачи, контрола на изразходваното количество гориво, възможността за двупосочна връзка с водача на МПС, пренасочването на маршрута на МПС и своевременно актуализиране на служебните задължения на шофьора, възможността за надстройване на системата по специфични критерии и изисквания на клиента, както и обслужването на неограничен брой маршрути и превозни средства.

Нови възможности

„GPS Контрол” постоянно разширява възможностите на логистичната програма FIXY, с нови функционалности, които оптимизират работата на автомобилния парк, пестят безценно време и икономисват финансови средства.

Системата FIXY вече предлага нова сензорна RFID капачка, чрез която може да се наблюдава в реално време, къде и кога тя е била отворена или затворена, както и текущото й състояние. Сензорната капачка се състои от здрав заключващ механизъм и безконтактна RFID технология за оторизация. При неоторизиран достъп до капачката на резервоара се подава звуков сигнал в кабината на шофьора и се изпраща аларма към софтуера за наблюдение FIXY. Като допълнителна опция се предлага стоманена антисифонна мрежа, която не позволява достъпа на маркуч до горивото. Вероятността за манипулиране на нормалната работа на капачката, както се случва при масово предлаганите по-евтини на пазара капачки с магнитен тип контакт, е изключена.

Сред новостите, които екипът на „GPS Контрол” предлага е дистанционно снемане на данни от тахографа на моторното превозно средство, независимо от това къде и на територията на коя държава се намира то. Този нов модул спестява както ценно време, така и сериозни финансови средства за празни курсове.

FIXY вече предлага и информация за нарушаване на ограниченията на скоростта на пътното платно. Системата вече осигурява информация не само за моментната скорост на дадено МПС, но и за това кой, кога, къде и с колко километра е нарушил законовите ограничения на скоростта. С този уникален за българския пазар софтуерен инструмент, бързината вече има своята цена и транспортният мениджър знае, от кого да я изиска и как да я лимитира.

Наскоро бе разработено и приложение към системата FIXY, прецизно отчитащо ползването на МПС за лични или служебни цели. Разработката бе провокирана от острата нужда на компаниите да отчитат тази информация, във връзка с приетия закон, популярен под името „Данък Уикенд“. С новото приложение компаниите могат лесно и ефективно, в удобен за тях формат и по-всяко време да предоставят информация на данъчните служби, която гарантира коректността на дължимия корпоративен данък и коректността при възстановяване на ДДС.

Отпада и необходимостта да се водят много и различни отчети, справки и пътни книжки, както и необходимостта от обработка на тези масиви от данни.

"Джи Пи Ес Контрол" ЕАД
София 1592, бул. "Христофор Колумб" № 43
www.gpscontrol.bg

(08.03.2017)
За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов