Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CIO PR Зона

Synology High Availability гарантира непрекъсваемост на услугите

1296 прочитания

Над 12 000 долара средно е паричното изражение на вредата, нанесена от прекъсването на дадена услуга

ADsys

Неочакваното прекъсване на услугата, която предлагате на вашите потребители и клиенти, може да струва на компанията ви значително количество пари, като в същото време да причини сериозни логистични главоболия на вашия ИТ отдел.

Статистиката сочи, че над 12 000 долара средно е паричното изражение на вредата, нанесена от прекъсването на дадена услуга. В същото време 40% от малкия бизнес никога не се възстановява след катастрофална загуба на данни, а 50 на сто от малките и средните компании са неподготвени при бедстие.

Всичко това поставя на дневен ред въпросът за гарантиране непрекъсваемостта на услугите. В днешната конкурентна глобална икономика много предприятия не могат да си позволят техните бизнес критични услуги да бъдат офлайн дори и за кратък период от време. Synology High Availability (SHA) помага за решаването на подобни проблеми, осигурява безпроблемен метод за бекъп на данните и гарантира, че вашите услуги ще останат онлайн. SHA е наличен безплатно за определени Synology NAS.

Как работи SHA

SHA комбинира два Synology NAS сървъра в един клъстер с висока степен на достъпност (или High Availability (HA) клъстер). Единият сървър изпълнява ролята на активен сървър, докато другият е пасивен сървър в стендбай режим. Активният сървър обработва всички заявки за данни и услуги, като в същото време всичко това се репликира непрекъснато на пасивния сървър. По този начин се постига пълно хардуерно резервиране и резервиране на данните в случай на непредвидени инциденти.

Защита в реално време и без загуба на данни

Критичните данни изискват сигурен и надежден бекъп и стратегия за възстановяване. Благодарение на своите механизми за миръринг на данни, SHA гарантира, че всеки бит информация е сигурно съхранен на друго физическо устройство. Този процес се извършва в реално време, така че в случай на отпадане на хардуера всички данни остават незасегнати и достъпни много бързо след това.

Без затруднения при срив

Двата сървъра комуникират чрез Heartbeat връзка. Ако активният сървър има неизправност или неговото захранване отпадне, пасивният сървър автоматично се стартира и поема изпълнението на всички услуги без никаква човешка намеса. Това означава, че вашите служители или клиенти могат да продължат да достъпват файлове или услуги, без дори да подозират, че нещо се е объркало.

Безпроблемен монтаж и поддръжка

Интуитивният потребителски интерфейс прави SHA изключително лесен за инсталиране и използване. Благодарение на неговите удобни, вградени инструменти за управление, можете лесно да наблюдавате HA клъстера и да извършвате поддръжка, без да е необходимо да придобивате допълнителни технически познания.

Приложен сървър с висока степен на достъпност

Интуитивното обслужване на приложения е важна част от работата със Synology. Независимо дали става въпрос за web, mail, syslog, FTP или Cloud Station, Docker DSM, всички Synology пакети и вградени услуги са съвместими с SHA с цел предотвратяване на прекъсвания в услугите при срив в хардуера.

Готов за виртуализация

Чрез свързване на двата DiskStation заедно, можете да гарантирате, че данните и услугите са винаги налични за всички ваши потребители, дори ако единият сървър отпадне. В същото време DiskStation е идеално средство за достъпване на виртуални машини посредством iSCSI. В резултат SHA гарантира, че виртуалните машини са винаги достъпни. Сертифициран за VMware, Citrix и Windows Server, един Synology NAS предлага и предимства като лесен за използване LUN мениджър за бързо създаване на нови виртуални копия, клониране и премахване.

Най-добър в класа си

SHA работи върху широка гама от Synology NAS сървъри, така че вашият бизнес може да намери най-добрата опция за съответната среда и бюджет. Избор на редица банки, болници, университети и правителствени институции, SHA не прави компромис между цена и надеждност.


София, ж.к. Дианабад
ул. Крум Кюлявков №11
Adsysтел.: (02)8162111факс: (02)8162139
e-mail: office@adsys.eu
http://www.adsys.eu

(29.11.2016)
За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов