Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CIO PR Зона

Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg: Нашата запазена марка е изключителната експертиза в изграждането на сложни облачни инфраструктури

1493 прочитания

Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg

Юлиян Бориславов

Г-н Бориславов, основният бизнес фокус на ICN.Bg е хостинг и облачни услуги. Къде поставяте акцентът и защо? 

Kaто хостинг доставчик, нашата основна мисия е да предложим най-доброто на пазара и да следим потребителските нужди и изисквания. В тази връзка не бих казал, че ние поставяме акцент върху определена услуга. По-скоро оставяме нашите клиентите естествено да определят търсенето, като ние се стремим да отговорим на него. В края на 2016 година споделеният хостинг остава все още най-търсена услуга за голяма част от потребителите, тъй като той е най-достъпен и лесен за използване от потребители без задълбочени технически познания, които искат да имат онлайн присъствие.

От технологична гледна точка обаче, акцентът е поставен изцяло върху облачните услуги. Причината за това е, че те са най-търсени от по-развития бизнес поради огромните си предимства – скалируемост и надеждност.

Все повече компании вече предлагат облачни услуги. Защо клиентите биха предпочели услугите на ICN.Bg? Какви са основните предимства на предлаганите от компанията услуги? 

Много хора се подвеждат по думата cloud. Истинската облачна услуга представлява мощно оборудване с автентична cloud архитектура, предоставяща неограничена скалируемост, централизирано управление и централизиран високопроизводителен data storage. Тези наши предимства не остават незабелязани и неоценени.

Какви са актуалните предложения на ICN.Bg в областта на облака? Към какви клиенти са насочени те - като големина на бизнеса и като сектори на икономиката? 

ICN.Bg беше първата хостинг компания, която пусна публичен cloud хостинг на българския пазар през 2011 година. Почти винаги успяваме и да сме новатори в множество допълнителни услуги, които правят облака по-надежден и защитен. През последните 5 години натрупахме изключителна експертиза в изграждането на сложни облачни инфраструктури, което е нашата запазена марка.

Една от най-търсените услуги през последната година е DDoS защитата – предпазване от атаки, които могат да доведат до тотална неработоспособност на всеки сайт или онлайн система. Нашето решение на този проблем съчетава в себе си адаптивна поведенческо-анализираща технология с високо производителен специализиран хардуер, който динамично анализира трафика към сайта и изолира зловредния такъв.

Как се развива пазарът на облачни услуги у нас? Какви са най-търсените услуги - SaaS, PaaS, IaaS и други - и в каква посока очаквате да се развива този пазар? 

Това, което забелязваме, е, че IaaS услугите растат с около 30-35% всяка година, SaaS с около 45 на сто. Това е изключително голям ръст и показва, че пазарът все повече расте и бизнесът се развива и узрява.

Живеем в един constantly connected свят. Свързани сме един към друг, към имейла си, към cloud-a си (визирам Facebook, Tweeter, LinkedIn и други). Колко време прекарвате вие на ден, без да държите телефона си?

Cloud технологиите ни помагат да сме мобилни. С тях ставаме по-ефективни, спестяваме време и най-важното - финансови ресурси. UCaaS (Unified Communication as a Service) услугите например все повече навлизат в бизнес модела на много компании, което им дава значителна гъвкавост.

cMailPro е актуално и иновативно предложение на ICN.Bg за обединени комуникации. Бихте ли разяснили накратко какво включва то, какви са неговите предимства и към кого е насочено? 

cMailPro е корпоративна имейл услуга, която включва в себе си имейл, календари, съхранение и споделяне на файлове, управление на контакти, задачи, мобилна синхронизация, WebRTC аудио/видео комуникация, конферентни разговори, PBX и още множество функции. Решението е насочено изцяло към бизнеса, който е мобилен и има нужда да комуникира от всяка точка на света и по всяко време. То предоставя гъвкавост, стабилност и сигурност. Препоръчваме услугата на всеки бизнес, който търси възможност за интензивна комуникация на професионално ниво.

Сигурността е ключова тема в областите, в които работите. Какви са най-често задаваните въпроси в тази насока от страна на клиентите и как гарантирате сигурността на техните данни? 

Основният въпрос, който чуваме всекидневно е: „Как да предпазя данните си онлайн?“ Ние гарантираме сигурността посредством превенция. Стремим се постоянно да образоваме клиентите с актуална техническа информация и полезни съвети в областта на сигурността.

Не на последно място интегрираме допълнителни софтуерни слоеве, анализиращи мрежовите капацитети и отсяващи лошия трафик към клиентите ни.

В каква посока предвиждате, че ще бъде развитието на хостинг бранша и ICN.Bg в близко бъдеще? 

На първо място все по-популярна става docker технологията, както и тясно специализираните хостинг решения. Хостингът се превръща в комунална услуга. Нараства главоломно и търсенето на cloud услуги. Потребителите стават все по-запознати и търсят по-нови технологии и решения. Колкото до ICN.Bg – ние ще продължим да бъдем все така иновативни и проактивни.

ICN

(14.12.2016)
За нас | Аудитория | Реклама | Контакти | Общи условия |
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов