Анализи

AMR Research обяви 50-те водещи доставчици на приложения за бизнеса

CIO Media

Известната изследователска агенция AMR Research, фокусирана върху проучванията на пазара за бизнес софтуер, публикува ново изданив на своята класация за водещите доставчици в сектора, на базата на техните приходи. На първо място в този рейтинг е SAP - нейните доходи от бизнес приложения са на стойност $15,8 млрд. Следват Oracle, Sage Group, Infor и Dassault Systemes.

ТОП 10 доставчици на корпоративни приложения

1. SAP ($15,801 млрд.)

2. Oracle ($8, 559 млрд.)

3. Sage Group ($2,408 млрд.)

4. Infor ($2,208 млрд.)

5. Dassault Systemes ($1,958 млрд.)

6. Siemens PLM ($1,405 млрд.)

7. Microsoft ($1,308 млрд.)

8. Cadence ($1,038 млрд.)

9. PTC ($1,037 млрд.)

10. salesforce.com ($1,023 млрд.)
Източник: AMR Research


В рейтинга са включени 50 глобални доставчици на бизнес софтуер. Класирането им по приходи от доставката на корпоративни приложения можете да намерите на сайта на AMR Research. В тази класация  AMRResearch включва компании които разработват приложен софтуер в поне един от следните сегменти: управление на корпоративните ресурси (ERP), управление на веригите за доставки (SCM), управление на доставките и снабдяването (supplymanagement), управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM), управление на човешкия капитал (HCM), управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM).

 

“При неблагоприятните икономичесли условия, 2008-а бе една изненадващо силна година за пазара на приложения за бизнеса. 2009-а обаче ще бъде съвсем различна. Не само, че всички доставчици ще бъдат засегнати от кризата в една или друга степен, но 33 от водещите 50 ще трябва да преценят отново своята обвързаност към  Java като език за програмиране”, заявяват AMR Research.

 

Според аналитиците спомената преоценка се налага с оглед на придобиването на Sun и Java от Oracle и с оглед на факта, че много конкуренти на Oracle в пазара на бизнес приложенията разчитат на Java, отбелязва списание Forbes. Сред 50-те компании в рейтинга на  AMR Research 33 са базирали разработките си на този програмен език. Тези компании имат 77% дял в общите приходи от разглебдания пазарен сегмент, които са на стойност $38,5 млрд.


X