Анализи

Шест ключови прогнози за архитектурата на системите

CIO Media

Шест ключови прогнози за развитието на архитектурата на системите представя IDC в своя доклад IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2019 Predictions. Тенденциите са от различни области на ИТ, но, събрани заедно, те дават картина на ИТ индустрията в период на бързо умножаване на иновациите на базата на технологиите от третата платформа. Те също показват ясно, че предстои значителна промяна въз основа на все по-задълбочена и всеобхватна интеграция на цифровите услуги и технологии в глобалната икономика.

През следващите три до пет години организациите ще започнат надпревара за преоткриване на възможностите за цифрова иновация. Това ще е жизненоважно условие, за да се конкурират и просперират в цифровата глобална икономика.


 

Дигитализизация на икономиката

До 2022 г. повече от 60% от световния БВП ще бъде цифровизиран, като растежът ще се дължи на дигитално разширени продукти, операции и взаимоотношения, независимо от индустрията. Този процес ще доведе до почти 7 трилиона долара, свързани с ИТ разходи, за периода 2019 - 2022 г.

Дигиталната трансформация стои високо в приоритетите на бизнес лидерите за 2019 г. За разлика от изминалите години дигитализацията няма да се ограничава само до дадена част от бизнеса - като например функции за работа с клиентите. Дигитализацията преобразува изоснови предлагането, операциите и взаимоотношенията на организациите. При такова всеобхватно въздействие изолираният контрол от страна на една позиция в компанията (например главен директор по дигитализацията) става неустойчив. Все повече бизнес лидерите ще възприемат дигитализацията като свое основно задължение.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент


X