Анализи

Четири софтуерни прогнози на IDC

CIO Media

Екип на IDC

Революция в областта на приложенията прогнозира IDC през следващите 5 години. В своя доклад IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2019 Predictions анализаторите споделят очаквания, че новите приложения ще поддържат микроуслуги, а потребителски интерфейси с поддръжка на изкуствен интелект и автоматизирани процеси ще заменят една трета от днешните екранни приложни интерфейси. Разработчиците, които произвеждат цифрови решения без персонализиран код, ще бъдат по-малко "кодиращи инженери" и повече "дигитални иноватори".


 

Революция при приложенията

До 2022 г. 90% от всички нови приложения ще поддържат микроуслуги, с което ще се подобрят възможностите за проектиране, отстраняване на грешки, актуализиране и за използване на код на трета страна; 35% от всички приложения в продукционна среда ще бъдат създадени за облака.

Прогнозата се отнася до революцията в приложенията и услугите, които се изпълняват в разпределената облачна среда, и обхваща това какво представляват, как са изградени, внедрени и как се актуализират. Новите приложения – силно модулни, разпределени, постоянно актуализиращи и ползващи облачни технологии като контейнери и безсървърна обработка, не само ще нарастват като процент, но и ще са предназначени за архитектури с микроуслуги.

За да прочетете цялата статия е нужен абонамент.


X