Анализи

Какво ще се случи с дигиталната трансформация през 2019

CIO Media

Клинт Баултън, CIO, САЩ

ИТ директорите са уморени от дигиталната трансформация, но не просто защото тази фраза бе преекспонирана и използвана за описание на почти всеки опит за ИТ модернизация. Оказва се, че ИТ лидерите смятат за трудно да осигурят за големи трансформации подкрепата на изпълнителните директори и управителните съвети, които нямат желание да чакат дълго в ера на резки бизнес промени.Много компании (например General Electric) се провалят в проектите си за общофирмена дигитална трансформация. Това ще продължи да е проблем и през следващата година, тъй като корпоративната инертност спира амбициозните планове за промяна, смята Алън Бонд, анализатор във Forrester Research. Той казва, че дигиталната трансформация изисква промяна в технологиите, уменията и културата, които да доведат до създаването на нови бизнес модели, и твърди, че подходът на Големия взрив никога не е бил правилният отговор въпреки популярността си.

Има известна вялост около мащабната дигитална трансформация и има нужда ИТ лидерите да я понамалят“, казва Бонд. „Изпълнителните директори сега казват: „Разбираме – ще има трусове, но какво може да направим по-бързо или по-практично?“

Бонд споделя петте дигитални бизнес прогнози за 2019 г., както и това как ИТ директорите могат да се адаптират към тези промени.

За да прочетете цялата статия е нужен абонамент.X