Анализи

Облачната миграция и корпоративният софтуер увеличават глобалните технологични разходи

CIO Media

Превел Иван Гайдаров

Ако имате някакви съмнения, че дигиталната трансформация остава основен приоритет за CIO, просто погледнете какво купуват. Очаква се разходите за корпоративен софтуер, особено в частта “облачни услуги и приложения”, да нараснат по-бързо от всяка друга ИТ категория през 2019 г., което ще доведе до общо увеличение на глобалните разходи за технологии. Това се казва в наскоро публикуван доклад на Gartner, който прогнозира увеличение на разходите за ИТ през тази година с 3,2% в световен мащаб, или 3,77 трилиона долара.


 

Прогнозите на анализаторската компания сочат, че разходите за корпоративен софтуер ще скочат с 8,5% на годишна база и ще достигнат до 431 млрд. долара. В тази категория са включени ERP (планиране на ресурсите на предприятието), SCM (управление на веригата за доставки), CRM (управление на връзките с клиенти), софтуер с отворен код, локален и облачен софтуер.

В рамките на тази категория инфраструктурата и приложенията за облачни изчисления ще представляват по-голямата част от разходите - 214 милиарда долара - което е ръст със 17,5% спрямо 2018 г.”, изчисляват от Gartner.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.

X