Анализи

Кои са най-популярните приложения за парични преводи в Европа

CIO Media

Иван Гайдаров 
 

Както е видно от феноменалния растеж на стартъп компании като Revolut, финтех секторът разширява все повече своето влияние. През платформите за трансфер на пари преминават преводи за повече от 160 млрд. долара всяка година, и то само в Европа. На този пазар има вече десетки различни услуги, които се конкурират за потребителското внимание, включително имена като Western Union и PayPal. Но кои компании за парични преводи имат най-голям успех в Европа? Има ли продукт, който потребителите харесват най-много?

 

Докато подробните данни за паричните преводи са доста ограничени, все пак може да се направи статистика, която да отразява относително успеха на различните услуги, на база изтеглянето на мобилните приложения от Apple App Store в различните държави.

Оказва се, че PayPal, както и относително младите играчи Revolut и TransferWise, печелят в почти всяка локация, но има и изключения. Skrill например е сред първите 5 в 24 страни. Като цяло още поне десет мобилни приложения за нискотарифни преводи оформят призовата петица в различните европейски страни, което говори, че конкуренцията на този пазар продължава да се ожесточава, сочи още проучване на NimbleFins.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X