Анализи

Aerogen заложи на Infor CloudSuite Industrial (Syteline) ERP и "Фронтстеп"

CIO Media

Ирландската компания Aerogen, водещ производител на инхалатори, които интензивно се използват в борбата срещу COVID-19, управлява успешно бизнеса си с решението Infor CloudSuite Industrial (Syteline) ERP благодарение на партньорството си с "Фронтстеп". Проектът по внедряване на системата приключи през април 2019 година, а решението координира всички дейности по продажбите, производството, склада, управление на качеството, планиране, доставки, финанси и др.

CloudSuite Industrial (Syteline) ERP е водещо решение в световен мащаб, предназначено за средни по размер компании. От 1999 година то присъства почти без прекъсване в матрицата на Gartner, като няколко години е безспорен лидер.

Infor CloudSuite Industrial (Syteline) ERP е цялостно технологично решение, което предоставя на клиента пълна функционалност за управление на производството и дистрибуцията. Системата включва и APS, CPQ, CRM, Dashboards, BI, автоматизация на работния поток и среда за разработване. Продуктът е независим от клиентската платформа и може да работи на всякакви уеб браузъри. Системата е изключително гъвкава и скалируема според потребностите на клиентите. Интегрирана е с другите продукти на Infor и може да се разширява в зависимост от потребителските нужди. Авангардното при Infor e платформата Infor OS - основа на цялата бизнес екосистема, в която всяко от решенията на Infor функционира, може да се интегрира с останалите решения или с решения на други компании. Infor OS предоставя функционалности за автоматизация на работния поток, комуникация в социалните мрежи, управление на документооборота, BI, Home Pages и средства за разработка. Съчетанието на бизнес процесите с изкуствен интелект дава възможност за бързо разработване на приложения и стратегия за данните - всичките изградени върху принципите на service design. Сама по себе си платформата Infor OS е разработена с единствената цел да осигури конкурентно предимство чрез иновация.

Infor CloudSuite Industrial (Syteline) ERP е налична като облачен абонамент - т.нар. cloud subscription от Infor (за доставчик на инфраструктурата се използва Amazon Web Services), и on premise, при което клиентите стават притежатели на лицензите и ги използват в управляем от тях публичен или частен облак или използвайки свои собствени сървъри в локалната си мрежа.

"Фронтстеп" е на българския пазар за ERP системи от 1997 година, като оттогава внедрява системата Infor Cloud Suite Industrial (Syteline) ERP, известна като Syteline ERP. Компанията е официален партньор на Infor - водещ световен доставчик на бизнес софтуер, предлагащ пълната гама от решения - ERP, EAM, APS, SCM, WMS, PDM, CRM, CPQ, DMS, BI и др.
Консултантите на "Фронтстеп" са с дългогодишен опит в сферата на производството и са сертифицирани от APICS (ASCM).

Компанията има над 150 клиенти по целия свят, при които е внедрено решението, като за част от тях са разработени допълнителни модули. "Фронтстеп" е доставчик и на Infor, за която разработва допълнителни модули и функционалности на системата, като например локализация за Франция, България, Унгария и Турция. Сред клиентите на "Фронтстеп" в България се нареждат: "Макском", "Подемкран", "Биомашиностроене", ВАТТС, "Фесто", "Шнайдер Електрик" (с която печели преди няколко години отличието "Проект на годината"), "Къртис-Балкан", "Макита", "София Мед" и др.

Сред последните проекти и клиенти на "Фронтстеп" са:
  • Имплементация на Infor Cloud Suite Industrial системата в търговските подразделенията в България и Румъния на водещия световен производител на инструменти "Макита". Като част от проектите беше оптимизирана търговската и дистрибуторската дейност, системата беше настроена и модифицирана, за да отговаря на специфичните изисквания на клиента, и беше извършена интеграция със системи на партньори като EDI и на куриерски и спедиторски фирми. "Фронтстеп" е и доставчик на допълнителни разработки за Infor CloudSuite Industrial (Syteline) ERP за Makita Japan.
  • Имплементация на решението в българския стартъп производител на рамки за велосипеди CycleGets.
  • TST - английска компания, подразделение на производителя на двигатели за самолети "Ролс-Ройс".
  • Холандската компания Axxion.
  • Българският производител на инвертори и продукти в сферата на електрониката "Електроинвент".
  • Подразделението на японския производител на промишлени принтери и плотери Mutoh в Белгия.

Съдържание от "Фронтстеп"

X